Zagreb

ČESTITKA: Bandić uputio čestitiku u povodu islamskog blagdana Kurban-bajrama

'Povodom središnjega islamskog blagdana svim muslimanima i Bošnjacima islamske vjeroispovijesti u Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj – od srca čestitam Kurban-bajram, sa željom da ga provedu u miru i radosti, u obiteljskom i prijateljskom zajedništvu.'

Piše: PolitikaPlus

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uputio je danas u povodu središnjega islamskog blagdana Kurban-bajrama čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftiji Aziz ef. Hasanoviću i građanima islamske vjeroispovijesti.

"Povodom središnjega islamskog blagdana svim muslimanima i Bošnjacima islamske vjeroispovijesti u Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj – od srca čestitam Kurban-bajram, sa željom da ga provedu u miru i radosti, u obiteljskom i prijateljskom zajedništvu. Neka vas ovaj blagdan, kao simbol žrtvovanja i ljudske solidarnosti, potakne na dobra i plemenita djela prema bližnjima, prema našim sugrađanima i prema svim ljudima dobre volje. Jer, bez obzira na svjetonazorsku, vjersku ili nacionalnu pripadnost, svi smo mi pozvani (bogoljubljem i čovjekoljubljem) i (su)odgovorni za izgradnju pravednije i bolje društvene zajednice, našeg zajedničkog grada Zagreba posebno. Vama osobno, ef. Hasanoviću, i cijelom Mešihatu, zahvaljujem na svemu što činite na jačanju međusobnog povjerenja i još plodonosnijoj suradnji između Islamske vjerske zajednice i Grada Zagreba. S izrazima zahvalnosti i poštovanja. Bajram šerif mubarek olsun!", stoji u čestitki gradonačelnika Bandića.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kurbam bajram, milan bandić