A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I/ivo-josipovic-201.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Josipović: Riječ je o navijačkoj atmosferi između medija, Ostojić i Vlada razumno će objasniti sve | Politika+
Hrvatska

KOMENTAR: Ivo Josipović: Riječ je o navijačkoj atmosferi između medija, Ostojić i Vlada razumno će objasniti sve

"Riječ je malo o najvijačkoj atmosferi između nekih medija. U svakom slučaju, pitanje je uvijek legitimno za svakog od nas u politici u kakvom je odnosu s ovim ili onim, i ja vjerujem da će ministar i vlada razumno objasniti o čemu se radi", rekao je Josipović.

Piše: PolitikaPlus
"Riječ je malo o navijačkoj atmosferi između nekih medija. U svakom slučaju, pitanje je uvijek legitimno za svakog od nas u politici u kakvom je odnosu s ovim ili onim, i ja vjerujem da će ministar i vlada razumno objasniti o čemu se radi", rekao je Josipović.

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas novinarima odgovarajući na njihova pitanja tijekom posjeta 17. međunarodnom sajmu SASO-u na splitskome Žnjanu kako vjeruje da će vlada i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić razumno objasniti medijske informacije da je ministar Ostojić u sukobu interesa jer stanuje u stanu Nine Pavića, vlasnik Europa press holdinga (EPH).

"Riječ je malo o najvijačkoj atmosferi između nekih medija. U svakom slučaju, pitanje je uvijek legitimno za svakog od nas u politici u kakvom je odnosu s ovim ili onim, i ja vjerujem da će ministar i vlada razumno objasniti o čemu se radi", rekao je Josipović.

Na pitanje kako komentira izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da je vezano uz aferu izlista telefonskih poziva podupro "laži premijera Zorana Milanovića", predsjednik Josipović je odgovorio da će "istina izići na vidjelo, i ona je već sada prilično jasna".

Odgovarajući na pitanje je li u vezi s tom aferom Karamarko dobio izvješće prije njega i premijera Milanovića, predsjednik Josipović kratko je rekao kako će to utvrditi istražno povjerenstvo.

Na pitanje kako komentira "nesuglasja vezana uz privatizaciju Brodosplita i mogućnost da to brodogradilište ode u stečaj", hrvatski predsjednik najprije je rekao kako to sada ne može komentirati, a zatim je dodao da je ta privatizacija jedna od zadaća koje moramo ispuniti.

"Vjerujem, kao što je i vlada rekla, da će doći do privatizacije i da će brodogradilište nastaviti svoj rad", rekao je.

Osvrnuvši se na gospodarsko stanje u Hrvatskoj, budući da su novinari napomenuli da se ne ostvaruju ovogodišnje planirane investicije, predsjednik Josipović podsjetio je kako je i vlada zaključila da treba više raditi na investicijama.

"Ja koristim priliku, ovlasti i mogućnosti da kroz diplomatske i međunarodne kontakte pomognem koliko mogu", istaknuo je hrvatski predsjednik i najavio kako će uskoro sa skupinom gospodarstvenika boraviti u Kataru da se vidi "što se ondje može napraviti".

Također je rekao kako je u razgovorima s domaćim proizvođačima koji izlažu na 17. međunarodnom sajmu SASO-u čuo i poruke optimizma.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ranko ostojić, nino pavić, eph, ivo josipović