A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-bernardic-102b.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Davor Bernardić: Zgrožen sam Bandićevim izjavama o četnicima! | Politika+
Zagreb

SKUPŠTINA: Davor Bernardić: Zgrožen sam Bandićevim izjavama o četnicima!

Bandić usporedio rad institucija hrvatske države odnosno mogućnost blokade gradskog proračuna s djelovanjem četnika u Domovinskom ratu.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) danas je istaknuo kako je zgrožen istupom gradonačelnika Milana Bandića i da očekuje njegovu ispriku jer je, tijekom rasprave o izvješću o radu gradonačelnika u prvoj polovici ove godine, usporedio rad institucija hrvatske države odnosno mogućnost blokade gradskog proračuna s djelovanjem četnika u Domovinskom ratu.

Bandić je, govoreći o najavama blokade grada (iz Ministarstva financija), rekao kako su gradove posljednji put blokirali četnici u Domovinskom ratu.

"Treba govoriti jezikom argumenata i tolerancije, a ne jezikom mržnje", naglasio je Bernardić. Također je nedopustivim ocijenio pokušaje da se na hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata skupljaju jeftini politički bodovi, odnosno na njihovim stambenim problemima koji se ne rješavaju već 11 godina, aludirajući na Bandićevo nastojanje da oni koji su bespravno i nasilno uselili u stanove dobiju za njih mogućnost otkupa.

Zagrebačka Gradska skupština u nastavku je većinom glasova prihvatila rebalans gradskog proračuna kako Grad Zagreb više ne bi bio na mjerama privremene obustave izvršavanja proračuna.

Rebalansom proračuna predlažu se prihodi od 6,7 milijardi kuna i rashodi od 6,64 milijardi kuna odnosno smanjenje prihoda za 138,7 milijuna i rashoda za 198,7 milijuna uz istovremeno dodavanje iznosa od 118 milijuna kuna od naplaćene naknade za pročišćavanje otpadnih voda.

"Ne bi bilo problema ni s fontanama ni s Cvjetnim da nisu prihvaćeni lani", podsjetila je Danira Bilić (HDZ) i dodala kako nije u redu da zastupnici na klupe dobivaju amandmane pet minuta prije rasprave o rebalansu. "To nisu normalni uvjeti za izmjene temeljnog dokumenta", kazala je Bilić pa su iz HDZ-a prilikom glasovanja ostali suzdržani.

Igor Rađenović (SDP) poručio je pak da rješenje nije idealno, ali je bolje nego dosad i naglasio kako bi valjalo da se način donošenja rebalansa putem radne skupine Gradske skupštine te Zagrebačkog holdinga, uz pomoć Gradske uprave, ponovi i kod donošenja proračuna za 2013.

Upozorio je i da alarmanto pada prihod od komunalnog doprinosa pa i to treba uzeti u obzir.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DAVOR BERNARDIĆ, MILAN BANDIĆ