A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-bernardic-krv-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hrvatski Crveni križ obilježio 59 godina rada na prikupljanju krvi | Politika+
Zagreb

SVEČANOST: Hrvatski Crveni križ obilježio 59 godina rada na prikupljanju krvi

Darivateljima krvi su na ljudskoj solidarnosti i nesebičnosti zahvalili Ledinski, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski Crveni križ obilježio je u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Dan darivatelja krvi i 59 godina rada Crvenog križa na provedbi programa prikupljanja krvi, a za sto puta darovanu krv uručene su zahvalnice sedmorici darivatelja.

Zahvalnice Branku Cekoviću, Stjepanu Dijaniću, Bernardu Grbiću, Marijanu Kadiću, Nenadu Paudenoviću, Stjepanu Gabudu i Stjepanu Novoselu, u ime potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić, uručio je Darko Ledinski. Priznanja za nesebično i plemenito višestruko darovanje krvi uručena su i darivateljima koji su krv dali 75, 55, 50 i 35 puta.

Darivateljima krvi su na ljudskoj solidarnosti i nesebičnosti zahvalili Ledinski, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić.

BERNARDIĆ: Osim spašavanja života ljudi, koji bez vaše pomoći možda ne bi danas bili s nama, pokazujete i svima nama u hrvatskom društvu način na koji moramo međusobno komunicirati i odnositi se jedni prema drugima

 

Naglasivši da darivatelji krvi daju dio sebe drugim ljudima, Ledinski je kazao da time društvu pokazuju način na koji se ono može suočiti sa svim teškoćama. "Osim spašavanja života ljudi, koji bez vaše pomoći možda ne bi danas bili s nama, pokazujete i svima nama u hrvatskom društvu način na koji moramo međusobno komunicirati i odnositi se jedni prema drugima", istaknuo je dodavši da u Hrvatskoj ima više od sto tisuća darivatelja krvi.

Napomenuvši da je prošlo 59 godina od prvog darivanja krvi u Željezari Sisak, Bernardić je podsjetio da je prva transfuzija krvi u Zagrebu napravljena 1923., istovremeno kada i u drugim zemljama u Europi. "U Zagrebu i u Hrvatskoj je tradicija solidarnosti, zajedništva i nesebičnosti jednako stara kao i u nekim susjednim državama. To je i vrijednost koju unosimo u novu zajednicu, Europsku uniju", kazao je Bernardić istaknuvši velik doprinos darivatelja krvi spašavanju ljudskih života.

Podsjetivši da je i sam bio darivatelj krvi do 1. srpnja 2003. kada je doživio moždani udar, Bandić je kazao da darivatelji krvi u sebi spajaju dvije najveće ljudske vrline - solidarnost i čovjekoljublje. "Ponosam sam što sam na čelu Zagreba, što imam takve sugrađane i što sam desetak godina s vama zajedno bio darivatelj krvi", kazao je Bandić.

 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, krv, crveni križ