A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/aziz-hasanovic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Muftija Hasanović oduševljen: Lijepo li je biti musliman u Hrvatskoj! | Politika+
Hrvatska

KURBAN BAJRAM: Muftija Hasanović oduševljen: Lijepo li je biti musliman u Hrvatskoj!

'Želim svima vama čestitati Kurban-bajram, jer svi ga cijenite, poštujete i volite, čim ste došli da ga zajedno podijelimo.'

Piše: PolitikaPlus

Lijepo je biti musliman u Hrvatskoj, koja je pokazala da poštuje i uvažava svoje sugrađane islamske vjeroispovijesti, kazao je predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović na svečanom prijemu koji je u prigodi obilježavanja prvog dana najvećeg islamskoga blagdana Kurban-bajrama u Novinarskom domu u Zagrebu organiziralo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba.

Pohvalio je Hasanović način na koji mediji u Hrvatskoj izvještavaju o tome kako muslimani u vjerskom smislu baštine i prakticiraju njihov najveći blagdan, te istaknuo kako je svoje poštovanje i uvažavanje sudjelovanjem u obilježavanju Kurban-bajrama danas iskazao i hrvatski politički vrh

"Želim svima vama čestitati Kurban-bajram, jer svi ga cijenite, poštujete i volite, čim ste došli da ga zajedno podijelimo", kazao je Hasanović. Pohvalio je način na koji mediji u Hrvatskoj izvještavaju o tome kako muslimani u vjerskom smislu baštine i prakticiraju njihov najveći blagdan, te istaknuo kako je svoje poštovanje i uvažavanje sudjelovanjem u obilježavanju Kurban-bajrama danas iskazao i hrvatski politički vrh. "Volio bih da zapamtite i širite ovu rečenicu: Lijepo je i ponosno biti musliman u Hrvatskoj", poručio je Hasanović.

Prijemu je nazočio i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, koji je vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitao Kurban-bajram te im se zahvalio na onome što osjećaju i čine za Hrvatsku. Poručio je da zasluge za dobar odnos i dobar razvoj tih odnosa, kao i dobar osjećaj unutar zajednice, ne pripadaju samo većinskom narodu u Hrvatskoj, već je za to zaslužna i muslimanska manjina. "Zbog svega onoga što ste činili i činite za Hrvatsku - Bajram šerif mubarek olsun", kazao je Leko.

Predsjednik Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba Kemal Bukvić istaknuo je da Kurban-bajram odašilje poruku da čovjek nije sam na svijetu. "U tom smislu, vijeća nacionalnih manjina u idealnom su položaju da povezuju i unose novu kvalitetu između većinskih i pojedinačnih nacionalnih zajednica", kazao je Bukvić, te poručio: "Mi želimo suživot, prepoznavanje i prožimanje!".

Porukama mira i uvažavanja pridružio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se posebno osvrnuo na multietičnost, multikulturalnost i multikonfesionalnost grada Zagreba. "Po tome Zagreb može biti uzor glavnim gradovima daleko razvijenijih zemalja - to je najveći doseg hrvatske demokracije", kazao je Bandić.

Predsjednik zagrebačke gradske skupštine Davor Bernardić istaknuo je da se osviještenost i razvijenost društva mjere prema statusu nacionalnih zajednica unutar njega. "Hrvatska je puno bogatija zemlja zahvaljujući svim nacionalnim i vjerskim zajednicama koje ovdje žive i rade", kazao je Bernardić, te pozvao islamske vjernike da nastave doprinositi bogatstvu Zagreba i Hrvatske čuvanjem svoje kulture i tradicije.

Svečani prijem okupio je velik broj uvaženih gostiju, pripadnika diplomatskog kora, političkih stranaka, predstavnika gradskog poglavarstva, vijeća nacionalnih manjina i bošnjačkih asocijacija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

aziz ef. hasanović, kuran, islam