A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hokej_la_kings.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hokejaši ne odustaju: Otkazane sve NHL utakmice u studenome! | Politika+
Sport

LOCKOUT: Hokejaši ne odustaju: Otkazane sve NHL utakmice u studenome!

Nakon ovakve odluke otpala je bilo kakva mogućnost odigravanja sezone s pune 82 utakmice po momčadi.

Piše: PolitikaPlus

Vodstvo američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL je otkazalo sve utakmice osnovnog dijela sezone koje su se trebale igrati u studenome zbog nemogućnosti dogovora s Udrugom igrača oko novog kolektivnog ugovora zbog kojega je već nekoliko mjeseci na snazi "lockout".

Nakon ovakve odluke otpala je bilo kakva mogućnost odigravanja sezone s pune 82 utakmice po momčadi.

Nova sezona u NHL-u trebala je započeti još 11. listopada, a nakon što su propali prvotni pregovori, otkazane su sve utakmice do 2. studenoga. No, kako i nadalje nema rješenja na vidiku, došlo je do novog pomicanja početka natjecanja u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu.

"Duboko žalimo što smo morali poduzeti ovakvu akciju. Nadali smo se da je naša posljednja ponuda Udruzi igrača bila poštena i da će biti prihvaćena, ali to se nažalost nije dogodilo", kazao je zamjenik povjerenika NHL-a Bill Daly.

Prema starom ugovoru igračima je pripadalo 57 posto prihoda NHL-a, a vlasnici klubova su u novom kolektivnom ugovoru predložili raspodjelu dobiti u odnosu 50-50 što igrači ne prihvaćaju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hokej, lockout, nhl