Zagreb

CVJETNI TRG: Zato što me se tiče: U Zagrebu se održava akcija uoči Svjetskog dana moždanog udara

Ciljevi akcije su upoznati širu javnost sa sve većim rizikom od moždanog udara.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatsko društvo za prevenciju moždanog udara, u suradnji s Gradski uredom za zdravstvo i branitelje i KBC Sestre milosrdnice, Klinikom za neurologiju, a u sklopu svjetske kampanje o moždanom udaru pod nazivom „Zato što me se tiče...“ organizira javnozdravstvenu akciju uoči Svjetskog dana moždanog udara (29. listopada).

 

Akcija će se održati 27. listopada 2012., u periodu od 10:00 do 14:00h, na lokaciji Trg Petra Preradovića. Za tu priliku, osmišljen je program besplatnog mjerenja krvnog tlaka, razgovor s liječnicima Savjetovališta za prevenciju moždanog udara, izračunavanje rizika od moždanog udara, dijeljenje letaka i informativnih materijala.

 

Ciljevi akcije su: upoznati širu javnost sa sve većim rizikom od moždanog udara, senzibilizirati širu javnost o čimbenicima rizika moždanog udara te podići razinu svjesnosti o prevenciji moždanog udara.

 

Svake godine 15 MILIJUNA ljudi diljem svijeta DOŽIVI MOŽDANI UDAR, a njih skoro 6 MILIJUNA UMRE od posljedica moždanog udara, svake 2 SEKUNDE netko DOŽIVI MOŽDANI UDAR, svakih 6 SEKUNDI 1 OSOBA UMRE OD MOŽDANOG UDARA, 1 OD 6 osoba U DOBI OD 15 DO 60 godina DOŽIVJET ĆE MOŽDANI UDAR!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

moždani udar, zagreb