A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-pride-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

GROZD: Novi zdravstveni odgoj je homoseksualna propaganda! | Politika+
Hrvatska

UPOZORENJE: GROZD: Novi zdravstveni odgoj je homoseksualna propaganda!

'Uništava spolni identitet djece upravo u adolescenciji.'

Piše: PolitikaPlus

Udruga Glas roditelja za djecu (GROZD) pozvala je roditelje da zaštite svoju djece od sadržaja zdravstvenog odgoja, vezanih uz spolnost, ocjenjujući kako su oni suprotni znanstvenim činjenicima, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta prozvala da njihovim uvođenjem, bez suglasnosti roditelja, ugrožava demokratska načela i osnovna ljudska prava.

Rodna ideologija koja se promovira kroz ovaj program ne samo da je suprotna znanstvenim činjenicama, već uništava spolni identitet djece upravo u adolescenciji

 

Odluka ministarstva da svoj djeci nameće svoju ideologiju eklatantno je kršenje roditeljskih prava koja su zagarantirana Ustavom i međunarodnim dokumentima, upozorila je Udruga na konferenciji za novinare ističući da program zdravstvenog odgoja nije moralno neutralan te da nameće svjetonazor koji negira i ignorira sve općeljudske vrijednosti vezane uz spolnost.

GROZD-u je sporan dio programa u kojemu se učenike podučava da je homoseksualni čin jednako prirodan i valjan kao i heteroseksualni, a što ocjenjuju "ulaskom homoseksualne propagande u škole pod krinkom potrebe zdravstvenog odgoja".

"Rodna ideologija koja se promovira kroz ovaj program ne samo da je suprotna znanstvenim činjenicama, već uništava spolni identitet djece upravo u adolescenciji, u tom najvažnijem dijelu života za izgradnju spolnog identiteta", upozoravaju.

Ovo prisilno nametanje ideologije udar je na demokratske temelje Republike Hrvatske i povratak u vremena za koja smo se nadali da su davno iza nas, ističu u Udruzi iz koje roditelje i ostale zainteresirane građane pozivaju da se priključe akcijama zaštite djece i obrane hrvatskog društva od "napada na demokratska načela, pluralnost i osnovna ljudska prava".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

škola, odgoj, grozd