A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-turska-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Policija upotrijebila vodene topove i suzavac da rastjera prosvjednike! | Politika+
Svijet

ISTANBUL: Policija upotrijebila vodene topove i suzavac da rastjera prosvjednike!

Približno 400 osoba okupilo se ispred zgrade glavne kurdske stranke, Kurdske stranke mira i demokracije, gdje su članovi stranke trebali dati izjave za tisak.

Piše: PolitikaPlus

Policija je upotrijebila suzavac i vodene topove u nedjelju u Istanbulu kako bi odbila skupinu prosvjednika koji su došli podržati štrajk glađu stotina kurdskih zatočenika.

Približno 400 osoba okupilo se ispred zgrade glavne kurdske stranke, Kurdske stranke mira i demokracije, gdje su članovi stranke trebali dati izjave za tisak.

Policija je upotrijebila suzavac i vodene topove bez prethodnog upozorenja kako bi rastjerala gomilu koja je uzvikivala "Ispraznite zatvore" i "Sloboda zatočenicima".

Prosvjednici su uzvikivali parole u korist šefa Radničke stranke Kurdistana Abdulaha Ocalana, osuđenog na doživotni zatvor.

Turska vlada, suočena sa štrajkom glađu 700 zatočenika već 54 dana, pod sve je većim pritiskom.

Među štrajkačima su politički dužnosnici, gradonačelnici i zastupnici, među kojima dužnosnici glavne kurdske stranke koja ima 29 mjesta od 550 u parlamentu, kao i druge osobe osumnjičene za vezu s Radničkom strankom Kurdistana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, prosvjed, istanbul