Tvrtke

NEZADOVOLJSTVO: Štrajk radnika Konstruktora: Obećali su nam da će plaća biti uplaćena do petka, ali to se nije dogodilo...

Radnici traže da im se isplati šest plaća, regresi, otpremnine te da im uprava uplati doprinose za zadnje dvije godine ili u suprotnom da se proglasi stečaj poduzeća.

Piše: PolitikaPlus

Stotinjak radnika splitskog Konstruktora jutros je započelo štrajk na gradilištu Sirobuja, a pridružile su im se i radnici te tvrtke na drugim gradilištima u Hrvatskoj.

Radnici traže da im se isplati šest plaća, regresi, otpremnine te da im uprava uplati doprinose za zadnje dvije godine ili u suprotnom da se proglasi stečaj poduzeća.

Više od tisuću radnika Konstruktora diljem Hrvatske posljednjih mjeseci živi u teškim uvjetima, a u nedostatku plaće im pomažu roditelji i obitelj zbog čega su i stupili u štrajk, kaže Elis Jonjić, jedan od radnika tog posrnulog poduzeća.

Bilo nam je obećano da će nam plaća biti uplaćena do petka, ali to se, kako što smo i očekivali, nije dogodilo. S ovim današnjim štrajkom želimo da i javnost čuje što se događa, rekao je Jonjić.

Kazao je i kako su se radnici Konstruktora na Sirobuji jutros počeli učlanjivati u Sindikat građevinara Hrvatske jer njihov "Nezavisni građevinski sindikat ništa ne radi za zaštitu radnika".

Konstruktorovi radnici su dodali kako im je krivo što stotinjak inženjera tog poduzeća nije stupilo u štrajk zajedno s njima iako su u načelu zadovoljni odazivom na štrajk.

Njihov prosvjed održan u srijedu pred zgradom uprave u središtu grada, kada ih se okupilo oko pedesetak, očito nije pomogao da dobiju ono što im je obećano, a to je do proteklog petka uplata jedne plaće te do sredine studenog još dvije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radnici, konstruktor, prosvjed