Zagreb

VODNI VAL: Mjere obrane od poplave na području Velike Gorice

'Za sada ne postoji opasnost od prelijevanja'

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus

Na području Velike Gorice i dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, a članovi gradskog stožera za zaštitu i spašavanje su nakon obilaska nasipa utvrdili kako za sada ne postoji opasnost od njihova prelijevanja, priopćeno je iz stožera u noći s utorka na srijedu.

Nakon redovitog obilaska desnog savskog nasipa na području Velike Gorice i nizvodno prema općinama Orle i Martinska Ves, članovi Stožera za zaštitu i spašavanje su procijenili (u 23,45 sati) kako je razina vode oko 1,5 metar ispod krune nasipa, te utvrdili da za sada ne postoji opasnost od prelijevanja nasipa, navodi se u priopćenju.

Operativne vatrogasne snage spojile su ranije, u kasnim poslijepodnevnim i ranim večernjim satima, cijelu dužinu nasipa, 5,5 kilometara, na potezu do Bukevja. Utrošeno je 40 tisuća vreća, a na terenu je bilo 250 vatrogasaca.

Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Velike Gorice dežuran je u Vatrogasnom domu u Strmcu Bukevskom, a sve ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava, Javna vatrogasna postrojba, gradska komunalna poduzeća i Crveni križ u stanju su pripravnosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SAVA, VELIKA GORICA, VODOSTAJ