A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-103.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Đula Rušinović-Sunara: Pozdravljamo antikorupcijske akcije | Politika+
Crna kronika

UHIĆENJA: Đula Rušinović-Sunara: Pozdravljamo antikorupcijske akcije

'Želimo da se svaka od takvih afera otkrije jer znamo da mnogo toga odnosi novac iz sustava zdravstva upravo ovakvim koruptivnim radnjama povezanim s nepotrebnim ili slabo potrebnim lijekovima.'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata Đula Rušinović-Sunara izrazila je danas zadovoljstvo da se korupcija u zdravstvenom sustavu počinje otkrivati, bilo da je riječ o malim ili većim iznosima.

"Želimo da se svaka od takvih afera otkrije jer znamo da mnogo toga odnosi novac iz sustava zdravstva upravo ovakvim koruptivnim radnjama povezanim s nepotrebnim ili slabo potrebnim lijekovima", kazala je Rušinović-Sunara komentirajući za Hinu današnju USKOK-ovu antikorupcijsku akciju u zdravstvenom sustavu.

"Ako želimo rješavati korupciju u zdravstvu omogućimo zaštitu prava pacijenata da se čovjek ne boji to prijaviti", rekla je Rušinović-Sunara.

Dodala je kako smatra da se nešto ipak postiglo i da akcije očigledo kreću.

Prema pisanju medija, pod sumnjom za davanje mita privedeni su čelni ljudi farmaceutske tvrtke "Farmal" iz Ludbrega, a USKOK-ovom višemjesečnom istragom obuhvaćeno je 500-tinjak liječnika opće prakse iz cijele Hrvatske, od kojih će 50-ak biti kazneno prijavljeno pod sumnjom za primanje mita.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uhićenja, uskok, varaždin, ludbreg, liječnici