Hrvatska

ODLAZAK PRVOG POTPREDSJEDNIKA: POGLEDAJTE VIDEO! TEŠKA ODLUKA Radimir Čačić skamenjena lica podnio ostavku!

Surađivali smo odlično, falit će. Bio je meta svih napada, kriv za sve. Katkad mi se činilo da je uživao u tome, kazao je Milanović.

Piše: Ivan Klarić

Povod ove presice nije lak ni jednostavan. Ponovit ću: Izražavam duboko žaljenje zbog tragedije u Mađarskoj. Nije ostavila ni male posljedice na meni i mojoj obitelji. Znate, svjedočili ste mom stavu od prvog trenutka. Ako razina moje odgovornosti koja je da zasluži od strane suda bezuvjetnu presudu, jedan dan ili koliko god, da ću snositi konzekvence, svjestan odgovornosti koju imam prema državi, građanima, partnerima u Vladi i premijeru kojem se zahvaljujem na podršci i suradnji koja je bila nadprosječna, kazao je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva i nastavio.

 

ČAČIĆ: Konzekvence su jasne - ja podnosim ostavku na funkciju Prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva! Sve drugo što će se dešavati, bit ćete obaviješteni

- Konzekvence su jasne - ja podnosim ostavku na funkciju Prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva! Sve drugo što će se dešavati, bit ćete obaviješteni, rekao je Čačić skamenjena lica.

 

Potom se javnosti obratio predsjednik Vlade Zoran Milanović koji nije krio razočaranje razvojem situacije.

 

- Odluka suda je bezuvjetna, gospodin Čačić je donio odluku koju je najavio. Ja sam ga štitio kao što bi i vas, jer je tragedija koja mu se dogodila mogla dogoditi bilo kome od nas. Osobno, njemu je jako teško. Surađivali smo odlično, falit će. Bio je meta svih napada, kriv za sve. Katkad mi se činilo da je uživao u tome. Rezultata njegova rada će se vidjeti, ali njega neće biti u Vladi, istaknuo je Milanović i dodao.

 

- Nismo odlučili tko će ga naslijediti, ali značajnijih promjena u Vladi neće biti. Morat ćemo stranački dogovoriti tko će doći umjesto njega, istaknuo je premijer.

 

Na pitanje što će se s njim dogoditi u stranačkom životu, Čačić je rekao.

 

MILANOVIĆ: Ja sam ga štitio kao što bi i vas, jer je tragedija koja mu se dogodila mogla dogoditi bilo kome od nas. Osobno, njemu je jako teško

- Stranačka tijela će se sastati, stranka će donijeti neke odluke i prijedloge za funkcije u Vladi. Što se tiče stranačkih odluka, ni tu neće biti posebnih promjena. Vodstvo stranke se zna, naši ljudi su tu i bit će tu. Nećemo ovog trenutka ići na stranački sabor, ali ćemo donijeti odluke, kazao je Čačić a na pitanje gdje će se prijaviti za služenje kazn, kazao je.

 

- Ja se ne namjeravam prijaviti bilo gdje. Kao i uvijek do sada poštivat ću odluke suda, primjereno tim odlukama postupati bez bilo kakve zadrške, kazao je Čačić.

 

Na pitanje novinara imaju li u Vladi već neka konkretna ime za Čačićeva nasljednika, Milanović je rekao da ne, ali je istaknuo kako će to biti javnosti poznato ime.

 

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radimir čAČIĆ, katar, doha, zoran milanović