Hrvatska

ODLAZAK: VIDEO REPORTAŽA Pogledajte kako je uzdrmani Radimir Čačić teško podnio ostavku

Čačić se ponio kao odgovoran čovjek i političar. Ali, zbog svega izgledao je vidno utučen i razočaran.

Piše: Ivan Klarić

U prostoriju u kojoj je nekoliko minuta poslije javnost obavijestio da podnosi ostavku, Radimir Čačić ušao je teška koraka. Po izrazu lica nije se moglo razaznati kako se u tom trenutku osjeća, da li je ljut, razočaran. No, kada je počeo s time kako izražava žaljenje obitelji zbog svega što se dogodilo te da kao odgovoran čovjek mora snositi konzekvence, dala se naslutiti njegova razočaranost razvojem situacije.

Izjavu kojom je građane obavijestio o odlasku, Čačić je izgovorio jako teško. Neubičajeno tih, pomalo usporen govor odao je svu uznemirenost do jučer u sebe i više no sigurnog Radimira Čačića.

- Konzekvence su jasne - ja podnosim ostavku na funkciju Prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva! Sve drugo što će se dešavati, bit ćete obaviješteni, rekao je Čačić skamenjena lica. Nervoznim okretanjem prema Zoranu Milanoviću, svom najbližem suradniku i partneru, Čačić kao da je tražio potporu u tom, za njega, teškom trenutku.

 - Ja sam ga štitio kao što bi i vas, jer se tragedija koja mu se dogodila mogla dogoditi bilo kome od nas. Osobno, njemu je jako teško. Surađivali smo odlično, falit će. Bio je meta svih napada, kriv za sve. Katkad mi se činilo da je uživao u tome. Rezultata njegova rada će se vidjeti, ali njega neće biti u Vladi, kazao je Milanović okrenuvši se prema Čačiću želivši mu očito na taj način odati priznanje na sve što je do sada pokušao učiniti ili je učinio.

 

Da sumiramo. Radimir Čačić se, kako su u razgovoru za naš portal istaknuli politički analitičari, ponio kao odgovoran čovjek i političar. No, odluku o odlasku iz Vlade podnio je jako teško i razočarano zbog cjelokupnog razvoja situacije.

 

Pogledajte kako je to izgledalo!

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZORAN MILANOVIĆ, VLADA, OSTAVKA, RADIMIR ČAČIĆ