Hrvatska

OŠTAR: Flego predao kandidaturu za istarskog župana i odmah se usprotivio Plominu na ugljen!

'Sve ću učiniti da se poštuje prostorni plan Istarske županije!'

Piše: PolitikaPlus

Član Predsjedništva IDS-a i gradonačelnik Buzeta, Valter Flego, predao je danas u sjedištu IDS-a u Puli svoju kandidaturu za župana Istarske županije, a u izjavi novinarima istaknuo je kako Istra nije protiv ulaganja i investicija, no da one "ne smiju biti na uštrb zdravlja građana Istre".

Flego, koji je prvi u IDS-u predao svoju kandidaturu za istarskoga župana, rekao je kako je upoznat sa svim razvojnim projektima u Istarskoj županiji, a na pitanje novinara koje je njegovo stajalište o Termoelektrani (TE) Plomin C naglasio je kako Istra nije protiv ulaganja i investicija, ali da one "ne smiju biti na uštrb zdravlja građana Istre".

Istra je po svim pokazateljima jedna od najperspektivnijih hrvatskih županija, ali držim da može i mora bolje. Stoga ću u svom mandatu najprije ponuditi završetak projekata koji su u tijeku, a potom imam cijeli niz projekata u pripremi

"Sve ću učiniti da se poštuje prostorni plan Istarske županije i da se nikako ne desi Plomin na ugljen", izjavio je Valter Flego dodavši kako on nije čovjek koji se bavi špekulacijama i kalkuliranjem, nego isključivo projektima.

Također je izrazio uvjerenje kako će dobiti najprije potporu pet tisuća članova IDS-a da bude kandidat IDS-a za istarskog župana, a potom na lokalnim izborima i samih građana Istarske županije.

Flego je izjavio i kako je došlo vrijeme da novi ljudi i nova lica odnosno novi IDS preuzmu odgovornost i ubrzaju razvoj Istarske županije.

"Istra je po svim pokazateljima jedna od najperspektivnijih hrvatskih županija, ali držim da može i mora bolje. Stoga ću u svom mandatu najprije ponuditi završetak projekata koji su u tijeku, a potom imam cijeli niz projekata u pripremi", naglasio je Flego dodavši kako svi ti projekti imaju isti nazivnik i odnose se na povećanje standarda građana i na otvaranje novih radnih mjesta.

"Ukoliko želimo ubrzati razvoj Istre i dati joj novi zamah i novu snagu, to nam moraju biti prioriteti" , kazao je Flego.

Govoreći o mogućnosti da mu protukandidat bude potpredsjednik IDS-a Damir Kajin, Flego je izjavio kako su Ivan Jakovčić i Damir Kajin već dvadeset godina u politici te kako su puno učinili za Istru, ali da je IDS "snaga mnogih ljudi, i stranka koja je puno ulagala u mlade ljude te ima puno kandidata koji mogu postati župani".

"Jedna stranka ne smije postati taoc jednog ili dva čovjeka. Što se Kajina tiče ne znam hoće li se kandidirati, to pitajte njega" - zaključio je Flego.

Izborni postupak za kandidata IDS-a za istarskog župana na lokalnim izborima, počeo je jučer. Pravo isticanja kandidature ima svaki član IDS-a koji potpiše izjavu o prihvaćanju etičkog izbornog kodeksa te ima prebivalište na području Istarske županije od 15. rujna 2012., kandidature se podnose do 20. studenoga, a izborni postupak traje do 22. prosinca.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IDS, župan, istra