A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/grcka-prosvjednici.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Grčki prosvjednici upali na sastanak grčkih i njemačkih diplomata! | Politika+
Svijet

NAPAD: Grčki prosvjednici upali na sastanak grčkih i njemačkih diplomata!

Policija je palicama i suzavcem rastjerala 250 zaposlenika gradskih službi zbog izazivanja nereda.

Piše: PolitikaPlus

Grčki radnici nezadovoljni mjerama štednje upali su na sastanak grčkih i njemačkih dužnosnika u Solunu i pokušali napasti njemačkog diplomata.

Policija je palicama i suzavcem rastjerala 250 zaposlenika gradskih službi zbog izazivanja nereda. Prije toga nekolicina njih upala je u zgradu i trčala hodnicima psujući. Policija je objavila da su prosvjednici htjeli prekinuti sastanak kojemu je svrha bilo ublažavanje napetosti između Berlina i Atene.

Interventni policajci tijelima su zaštitili njemačkoga konzula Wolfganga Hoelscher-Obermeiera i otjerali prosvjednike koji su ga napali na ulasku u zgradu. Neki demonstranti htjeli su ga gađati bocama vode.

Više od dvjesto prosvjednika okupilo se pred zgradom i vikalo "Sad ili nikad". Držali su lažne nadgrobne ploče i transparente na kojima je stajalo "Borba do kraja".

Mnogi Grci iscrpljeni višegodišnjom štednjom krive njemačku kancelarku Angelu Merkel za bolne rezove kojima je uvjetovana isplata paketa financijske pomoći toj zemlji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

konzul, njemačka, grčka, prosvjed