A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/ante-gotovina-haag-122.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Oduševljenje na Trgu bana Jelačića nakon oslobađajuće presude generalima! | Politika+
Crna kronika

IDU NA SLOBODU: Oduševljenje na Trgu bana Jelačića nakon oslobađajuće presude generalima!

Mišetić: dogovara se način prebacivanja hrvatskih generala

Piše: p/H


Oduševljenjem i povicima odobravanja nekoliko tisuća hrvatskih branitelja i građana okupljenih na Trgu bana Jelačića popratilo je čitanje oslobađajuće presude hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini.


Tijekom čitanja odluke presjednika sudskog vijeća Theodora Merona, hrvatski branitelji i građani s oduševljenjem i skandiranjem "Ante, Ante!" pozdravljali su oslobađanje po točkama optužnice.

Predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm je nakon što je pročitana odluka pozvao građane na molitvu i izrazio zadovoljstvo oslobađujućom presudom.

Na Trgu bana Jelačića traje veliko slavlje i oduševljenje okupljenih građana i branitelja koji mašu hrvatskim zastavama i ratnim zastavama borbenih postrojbi iz Domovinskog rata, a u središtu grada građani trubama iz automobilima pozdravljaju oslobađajuću presudu hrvatskim generalima.

........

 

........

 Mišetić: dogovara se način prebacivanja hrvatskih generala

Odvjetnik Gotovine Luka Mišetić kazao je u petak hrvatskim novinarima u Haagu da će s predstavnicima hrvatskog veleposlanstva u Haagu dogovoriti način prebacivanja oslobođenih hrvatskih generala u Hrvatsku.

S hrvatskim veleposlanstvom u Haagu dogovorit ćemo način prebacivanja generala Gotovine i Markača u Hrvatsku, rekao je Mišetić.

"Nakon što je pobijena teza raspravnog vijeća da je granatiranje bilo protupravno, žalbeno vijeće drži da nema dokaza da je postojao udruženi zločinački pothvat s ciljem uklanjanja srpskog civilnog stanovništva iz Krajine silom ili prijetnjom sile", rekao je Meron.

 

 

 

 
Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mladen markač, ante gotovina