A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/charlie-chaplin-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Par Chaplinovih šešira i štapova prodani za neočekivanih 62 500 dolara | Politika+
Scena

AUKCIJA: Par Chaplinovih šešira i štapova prodani za neočekivanih 62 500 dolara

Procjene su bile da će se cijena kretati između 40 i 60 tisuća dolara, tako da je ovo uspjeh.

Piše: PolitikaPlus

Jedan par Chaplinovih šešira i štapova, koji su obilježili doba hollywoodskih nijemih komedija, na aukciji su prodani za 62.500 dolara, priopćila je aukcijska kuća Bonhmas.

Šešir i štap Charlieja Chaplina, koji su postigli veću cijenu od prvotno predviđenih 40.000 do 60.000 dolara, neodvojivi su dio njegovog lika "Skitnice" u filmovima "Svjetla velegrada" i "Moderna vremena".

Bonhmasova stručnjakinja za memorabilije ranije je izjavila da nije poznato koliko Chaplinovih šešira i štapova postoji. Oni ponuđeni na aukciji u nedjelju dolaze iz privatne kolekcije ali su izravno povezani sa Chaplinom.

Lik "Skitnice" Chaplinu je donio globalnu slavu. Lik, koji je po hollywoodskoj legendi slučajno stvoren na kišni dan u Keystone studijima, prvi puta se pojavio u filmu "Kid Auto Races at Venice" 1914. a posljednji 1936. u filmu "Moderna vremena".

Chaplinovi šešir i štap jedni su od najpoznatijih predmeta na aukciji artefakata popularne kulture koja je još u tijeku. Među ostalim predmetima su rukom napisano pismo John Lennona u kojem je član Beatlesa nacrtao sebe i suprugu Yoko Ono gole.

Također se nude arhiv fotografija Marilyn Monroe, rani strip Charlesa Schulza o Charlie Brownu i pletena stolica iz kluba "Rick's Cafe Americain" iz filma "Casablanca".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

skitnica, aukcija, charlie chaplin