A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/ante-gotovina-mladen-markac-citanje-presude-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Generali Ante Gotovina i Mladen Markač počasni građani Osijeka | Politika+
Hrvatska

GRADSKO VIJEĆE: Generali Ante Gotovina i Mladen Markač počasni građani Osijeka

Odbor za dodjelu javnih priznanja danas je jednoglasno odlučio da Gradskom vijeću predloži proglašenje generala Gotovine i Markača počasnim građanima Osijeka.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik osječkoga Gradskog vijeća Josip Vrbošić izvijestio je danas kako su za počasne građane Osijeka predloženi hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač, a priznanja bi im se trebala uručiti na svečanoj sjednici osječkoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada 2. prosinca.

U priopćenju za javnost Vrbošić je istaknuo kako su gradskom Odboru za dodjelu javnih priznanja to zajedno predložili Savjet mladih grada Osijeka i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji je izvijestio da su mladi dobili i osobnu suglasnost hrvatskih generala za njihovu nominaciju za najviše gradsko priznanje.

Odbor za dodjelu javnih priznanja danas je jednoglasno odlučio da Gradskom vijeću predloži proglašenje generala Gotovine i Markača počasnim građanima Osijeka.

Sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se razmotriti prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja, održat će se 27. studenoga, a dodjela predloženih priznanja hrvatskim generalima najavljena je za svečanu sjednicu osječkoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada 2. prosinca uz potvrđenu nazočnost generala Ante Gotovine i Mladena Markača, napominje se u priopćenju.

Hrvatskim generalima Gotovini i Markaču prošlog je tjedna na Haaškom sudu izrečena oslobođajuća presuda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ante gotovina, počasni građani, osijek, mladen markač