Hrvatska

BEZ ZADRŠKE: Sindikat policije: Podržavamo našeg ministra Ranka Ostojića!

Ministra unutarnjih poslova Ostojića danas je podržao i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a, naglasivši da se javno zauzeo za interes MUP-a i Ravnateljstva policija.

Piše: PolitikaPlus

Sindikat policije Hrvatske (SPH) je podržao odluku ministarstva unutarnjih poslova Ranka Ostojića da se usprotivi izmjenama zakona o kaznenom postupku i prijedlogu zakona o probaciji, jer smatraju da takvi prijedlozi predstavljaju dodatni pritisak na policiju i MUP.

Iz Sindikata policije Hrvatske priopćili su kako im se cijele godine prigovaralo da MUP 'probija' proračun za plaće unatoč obrazloženjima da se u tom ministarstvu, za razliku od drugih ministarstva ne mogu planirati određeni događaji (potrage, deložacije i sl). Sve takve događaje policija osigurava na zahtjev organizatora, suda i drugih, a ne u okviru svojih redovitih aktivnosti i to iziskuje dodatne troškove, ističe u priopćenju predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić.

Podsjeća kako se s jedne strane zahtijevaju uštede, a s druge strane nameću dodatne obveze koje nisu policijski poslovi. Sve to će rezultirati dodatnim porastom troškova, a dio policijskih službenika nedostajat će na svojim redovitim poslovima što može utjecati na sigurnost, kažu u Sindikatu policije Hrvatske.

Ministra unutarnjih poslova Ostojića danas je podržao i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a, naglasivši da se javno zauzeo za interes MUP-a i Ravnateljstva policija. Kako su naveli iz tog sindikata, ministar Ranko Ostojić se na jučerašnjoj sjednici Vlade usprotivio odredbama dvaju zakonskih prijedloga koji bi, ocjenjuju, nedvojbeno stvorili dodatne obveze i troškove MUP-u.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MUP, ranko ostojić, policija