Zagreb

ODREDBA: Bandić: Tražim da se prekine oglašavanje na tramvajima i autobusima!

ZET bi mogao ostati bez milijun kuna godišnje!

Piše: PolitikaPlus

Novi udarac blagajni Zagrebačkog električnog tramvaja zadao je gradonačelnik Milan Bandić nalogom da se prestane oglašavati na vozilima javnog prijevoza, piše Večernji list.

Tramvaji i autobusi su svojim vizualnim identitetom, ponajprije plavom bojom, simbol Zagreba, i smatram da nije primjereno nagrđivati ih raznim reklamama bez prethodne suglasnosti Grada

Tako bi ZET mogao ostati bez milijun kuna godišnje koje je zarađivao reklamiranjem na niskopodnim tramvajima zbog zahtjeva gradonačelnika, kojim je odlučio “stati na kraj” narušavanju izgleda grada.

- Tražim da se prekine svako oglašavanje na svim tramvajima i autobusima, bez prethodne suglasnosti Grada Zagreba, da se uklone postojeće reklame, raskinu svi ugovori s oglašivačima - stoji u dijelu gradonačelnikova dopisa Holdingovu najvećem gubitašu.

U svojoj "naredbi" ZET-u gradonačelnik objašnjava i razloge zbog kojih ne želi reklame na prozorima i vratima javnog prijevoza, a jedan od njih je i to što reklame nagrđuju vozila.

- Tramvaji i autobusi su svojim vizualnim identitetom, ponajprije plavom bojom, simbol Zagreba, i smatram da nije primjereno nagrđivati ih raznim reklamama bez prethodne suglasnosti Grada - kaže gradonačelnik.

Također traži i dostavljanje svih postojećih ugovora te ispostavu fakture za usluge reklamiranja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

autobus, tramvaj, zet, milan bandić