A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pozar-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Strašna nesreća u Bangladešu: U požaru poginulo najmanje 120 osoba | Politika+
Crna kronika

DHAKA: Strašna nesreća u Bangladešu: U požaru poginulo najmanje 120 osoba

'Jutros smo pronašli 120 mrtvih tijela, a broj mrtvih mogao bi biti i veći.'

Piše: PolitikaPlus

Najmanje je 120 ljudi poginulo u požaru koji se u subotu navečer dogodio u tvornici tekstila u predgrađu bangladeške prijestolice Dhake, objavio je u nedjelju šef vatrogasnih postrojbi u tom gradu.

Vatra je u devetokatnoj zgradi izbila kasno navečer u prizemlju no brzo se proširila dovevši u stupicu stotine radnika. Nakon četiri sata borbe vatrogasaca s požarom vatra je stavljena pod kontrolu.

"Jutros smo pronašli 120 mrtvih tijela, a broj mrtvih mogao bi biti i veći", kazao je šef vatrogasaca Abu Nayeem Mohammad Shahidullah.

Uzrok požara za sada nije poznat, no mnoge tvornice tekstila opremljene su oštećenim električnim vodovima.

Bangladeš posjeduje oko 4.500 tvornica tekstila koje izrađuju odjeću za svjetske brendove kao što je Tesco, Wal-Mart, JC Penney, H6M, Marks&Spencer, Kohl's i Carrefour.

U požaru koji se sredinom rujna dogodio u tvornici tekstila u ekonomskoj prijestolnici Pakistana Karachiju smrtno je stradalo skoro 300 radnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

požar, bangladeš, dhaka