Tvrtke

UPOZORENJE: Radnici HŽ-a i Održavanja vagona najavili prosvjed jer ne dobivaju plaću

Posao su obavili, ali nikad za njega nisu plaćeni, a ako se to ne promijeni do 30. studenog, prosvjedovat će.

Piše: PolitikaPlus

Problemi radnika u Hrvatskoj ne jenjavaju. Oni koji ostanu bez posla traže prosvjedima svoj posao, oni koji rade ne dobivaju plaće i jedino prosvjedima mogu do njih. Tužna realnost zahvatila je i radnike Društva Održavanje vagona d.o.o., koji nisu dobili svoju plaću i ukoliko je ne dobiju do petka 30. studenog, prosvjedovat će ispred zgrade sjedišta Uprava HŽ Carga i HŽ Putničkog prijevoza u Zagrebu 4. prosinca.

Prenosimo njihovo priopćenje u cijelosti:

Tražimo da pronađete način za isplatu plaće za listopad 2012. radnicima društva Održavanje vagona d.o.o. i to najkasnije 30. 11. 2012. Radnici Društva Održavanje vagona d.o.o. izvršili su kontrolne preglede i popravke vagona , ali ih Uprava Društva, od naručitelja, niti od HŽ Putničkog prijevoza, niti od HŽ Carga, do današnjeg dana nije uspjela naplatiti. Uprava Društva nije iznašla niti bilo kakav drugi način za isplatu plaće radnika.

Sindikat hrvatskih željezničara podjednako osuđuje nesposobnost direktora Društva, da naplati izvršeni rad svojih radnika, kao i poslovni nemoral uprava HŽ Carga i HŽ Putničkog prijevoza, koji ne plaćaju naručene i obavljene radove.

Ukoliko se radnicima društva Održavanje vagona d.o.o. ne isplati plaća do 30.11.2012. u 10 sati, Sindikat hrvatskih željezničara organizirat će prosvjed radnika Društva u sjedištu tvrtke, Zagreb, Strojarska 17, o čemu ćemo obavijestiti javna glasila.

Dana 4. prosinca, s početkom u 10,30 h, organizirat ćemo javni prosvjed ispred zgrade sjedišta Uprava HŽ Carga i HŽ Putničkog prijevoza u Zagrebu, Mihanovićeva 12 te ispred zgrade Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Zagreb, Prisavlje 14. Sindikat hrvatskih željezničara od ovog trenutka ne može jamčiti socijalni mir radnika društva Održavanje vagona d.o.o.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radnik, vagon, prosvjed