A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-bernardic-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Davor Bernardić: Fokusiran sam na program i projekte koje ću provesti kao gradonačelnik Zagreba | Politika+
Zagreb

UVJEREN U POBJEDU: Davor Bernardić: Fokusiran sam na program i projekte koje ću provesti kao gradonačelnik Zagreba

Kandidat SDP-a nije želio komentirati naše istraživanje.

Piše: Ivan Klarić
Iz svih dosadašnjih izjava kandidata za gradonačelnika Zagreba vidljivo je da trojac koji vodi i u istraživanju PolitikePlus i Ipsos Pulsa vjeruje u pobjedu. Kome će građani na biralištima dati više povjerenja saznat ćemo u svibnju sljedeće godine. 

Prema ekskluzivnom istraživanju PolitikePlus i Ipsos pulsa, aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ima nemale šanse da na nadolazećim lokalnim izborima u svibnju 2013. godine osvoji još jedan mandat na čelu glavnog grada Hrvatske premda će ta utrka biti do kraja neizvjesna i zanimljiva.

Naime, kako smo ranije pisali, prema istraživanju agencije Ipsos Puls za PolitikuPlus provedenom od od 8 do 12. studenog ove godine na uzorku od 1004 ispitanika, aktualni gradonačelnik metropole ima i dalje potporu građana.

Prema rezultatima tog istraživanja, aktualni gradonačelnik bi u prvom krugu sa podrškom od 33 posto imao prednost pred kandidatom SDP-a Davorom Bernardićem kojeg podržava 23 posto građana. Na trećem je mjestu kandidat HSLS-a, HSS-a i Zelene liste Vladimir Ferdelji sa 17 posto glasova. Svi ostali kandidati, poput HDZ-ovog Drage Prgometa (iako ovaj još uvijek nije službeni kandidat za gradonačelnika) ili Roberta Prugovečkog ispred Hrvatskih laburista ili HNS-ova Dragana Kovačevića nemaju gotovo nikakve šanse za drugi krug. U drugom krugu prednost Bandića bi se istopila, ali bi ipak bila dovoljna za pobjedu.

I dok je Bandić uvjeren u novi mandat, izazivač Vladimir Ferdelji također dijeli optimizam. Da ne vjerujem u pobjedu ne bi se ni kandidirao, kaže neki dan kandidat HSLS-a, HSS-a i Zelene liste za gradonačelnika u razgovoru za PolitikuPlus.

S druge strane, kandidat SDP-a za prvog čovjeka grada Zagreba nije bio rječit. On, kaže, ne želi komentirati ankete.

- Ne bih komentirao ankete jer sam fokusiran na sebe, svoj program i projekte koje ću provesti kao budući gradonačelnik Zagreba, kazao je kratko za PolitikuPlus Davor Bernardić.

Iz svih dosadašnjih izjava kandidata za gradonačelnika Zagreba vidljivo je da trojac koji vodi i u istraživanju PolitikePlus i Ipsos Pulsa vjeruje u pobjedu. Kome će građani na biralištima dati više povjerenja saznat ćemo u svibnju sljedeće godine.

 

>> EKSKLUZIVNO Istraživanje Ipsos Pulsa za PolitikaPlus: Bandić pobjeđuje u Zagrebu!

 

>> EKSKLUZIVNO Istraživanje Ipsos Pulsa za PolitikaPlus: Pravaši i HDZ mogu Bandiću donijeti Skupštinu!

 

>> Vladimir Ferdelji: Vjerujem u pobjedu u utrci za gradonačelnika Zagreba!

 

>> Gjenero: Anketa PolitikaPlusa pokazuje da političke stranke u Zagrebu ništa ne rade!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VLADIMIR FERDELJI, MILAN BANDIĆ