A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kina-201.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Rast indeksa PMI: Zahuktava se oporavak kineske industrijske proizvodnje | Politika+
Mojbiz

MAKROEKONOMIJA: Rast indeksa PMI: Zahuktava se oporavak kineske industrijske proizvodnje

Indeks kineskih menadžera nabave (PMI) u prošlom mjesecu dosegnuo najvišu razinu u 13 mjeseci.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Oporavak kineske industrije zahuktao se u studenom, pokazala su dva odvojena pokazatelja, signalizirajući rast aktivnosti u drugom po veličini svjetskom gospodarstvu.

Britanska banka HSBC objavila je u ponedjeljak da je njezin indeks kineskih menadžera nabave (PMI) u prošlom mjesecu dosegnuo najvišu razinu u 13 mjeseci, od 50,5 bodova. U listopadu iznosio je 49,5 bodova.

Vladina je verzija istog indeksa, objavljena u subotu, porasla u prošlom mjesecu na 50,6 bodova, s 50,2 boda u listopadu. Vrijednosti iznad 50 bodova ukazuju na rast aktivnosti, a one niže na njihov pad.

Industrija je glavni pokretač kineskog gospodarstva, čiji je rast posustao u tromjesečju od srpnja do rujna, kliznuvši na najnižu razinu u tri godine, pritisnut između ostalog usporavanjem potražnje za kineskim proizvodima na velikim tržištima kao što su SAD, eurozona i Japan.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HSBC, PMI, KINA