Hrvatska

DEMANTI: Tihomir Jakovina: Nisam u sukobu interesa, tvrtka čiji sam vlasnik je neaktivna, nema zaposlenih

'Naime, tvrtka čiji sam vlasnik je neaktivna, nema zaposlenih i nije (niti je bila) ni u kakvom poslovnom odnosu s tijelima javne vlasti (na državnoj, područnoj ili lokalnoj razini) ili tvrtkama u državnom vlasništvu. To se jednako odnosi i na vrijeme kada sam bio općinski načelnik, kao i od trenutka kada sam postao član Vlade RH.'

Piše: PolitikaPlus

Povodom teksta u Večernjem listu pod naslovom: ''Jakovina direktor tvrtke dužne 150000 kn'', koji je izašao 9.12.2012. godine, ministar Tihomir Jakovina je reagirao priopćenjem. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

''U potpunosti odbacujem navode iz teksta u kojem me se optužuje da sam u teškom sukobu interesa jer nikakvog sukoba interesa nema. Naime, tvrtka čiji sam vlasnik je neaktivna, nema zaposlenih i nije (niti je bila) ni u kakvom poslovnom odnosu s tijelima javne vlasti (na državnoj, područnoj ili lokalnoj razini) ili tvrtkama u državnom vlasništvu. To se jednako odnosi i na vrijeme kada sam bio općinski načelnik, kao i od trenutka kada sam postao član Vlade RH.

 

Nakon dolaska u Vladu RH, društvo TJ-PROM d.o.o. uredno sam prijavio u imovinsku karticu te naveo da je prijenos upravljačkih prava u tijeku, što dokazuje da nisam ništa skrivao niti sam imao namjeru. Sukladno Zakonu, prenio sam upravljačka prava na odvjetnicki ured u Slavonskom Brodu kao što sam i prilikom popunjavanja imovinske kartice i napomenuo. Moj jedini propust je to što nisam Povjerenstvu dostavio ugovor o prijenosu upravljačkih prava za što se ispričavam.

 

Što se tiče dugovanja prema trećima, nastalima u doba kada je tvrtka bila aktivna nikada ih nisam osporavao te će ista biti namirena po prodaji tvrtke od strane povjerenika (odvjetnika) na kojeg su prenijeta upravljačka prava.“

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tvrtka, tihomir jakovina, sukob interesa