A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/opel-zafira-120.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

General Motors gasi jednu od četiri njemačke tvornice Opela | Politika+
4kotača

AUTOINDUSTRIJA: General Motors gasi jednu od četiri njemačke tvornice Opela

Proizvodnja u Bochumu bit će ugašena nakon što tvrtka prestane proizvoditi model Zafira

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Njemački proizvođač automobila Opel, posrnula podružnica američkog diva General Motorsa, izvijestio je da će 2016. prestati proizvoditi automobile u tvornici u Bochumu.

Zaposleni u pogonu u Bochumu, jednom od ukupno četiri Opelova pogona u Njemačkoj, obaviješteni su u ponedjeljak da će proizvodnja u tom pogonu biti ugašena nakon što tvrtka prestane proizvoditi model Zafira, priopćeno je iz uprave.


Opelovo skladište u Bochumu nastavit će zapošljavati radnike i nakon 2016. godine, a moglo bi biti i prošireno. Opel također pregovara s predstavnicima radnika o mogućoj proizvodnji automobilskih dijelova na toj lokaciji.

Opel se suočava s problemima zbog loših ekonomskih prilika u Europi i prevelikih kapaciteta u automobilskoj industriji. U lipnju je najavio plan preustroja, uključujući smanjenje broja nezaposlenih i proizvodnju novih modela.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AUTOMOBILSKA INDUSTRIJA, BOCHUM, opel, GM, GENERAL MOTORS, AUTOINDUSTRIJA