Hrvatska

KOMENTARI: Zoran Milanović: Zanima me je li u slučaju Tihomira Jakovine bilo išta nemoralno i kažnjivo

'Ovo s Jakovinom je nerazjašnjeno, dakle mene zanima je li tu bilo išta nemoralno ili kažnjivo.'

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski premijer Zoran Milanović komentirao je u Oslu pitanje ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine u vezi s navodima da je on vlasnik tvrtke s nepodmirenim dugovovima te da je u sukobu intresa.

Preko vikenda sam bio na biciklu, ali i u brodogradnji i mnogim drugim stvarima. Ovo s Jakovinom je nerazjašnjeno, dakle mene zanima je li tu bilo išta nemoralno ili kažnjivo. Ako je riječ o propustu onda je to sasvim druga stvar

Na pitanje razmišlja li i o smjeni ministra Jakovine, Milanović je rekao: "Preko vikenda sam bio na biciklu, ali i u brodogradnji i mnogim drugim stvarima. Ovo s Jakovinom je nerazjašnjeno, dakle mene zanima je li tu bilo išta nemoralno ili kažnjivo. Ako je riječ o propustu onda je to sasvim druga stvar", rekao je Milanović, koji je u Oslu zajedno s čelnicima većine zemalja članica EU-a prisustvovao dodjeli Nobelove nagrade za mir.

Ministar poljoprivrede Jakovina je u izjavi dostavljenoj medijima opovrgnuo navode koje je u nedjeljnom broju objavio "Večernji list" pod naslovom "Jakovina direktor tvrtke dužne 150.000 kuna".

"U potpunosti odbacujem navode iz teksta u kojem me se optužuje da sam u teškom sukobu interesa jer nikakvog sukoba interesa nema. Naime, tvrtka čiji sam vlasnik je neaktivna, nema zaposlenih i nije (niti je bila) ni u kakvom poslovnom odnosu s tijelima javne vlasti (na državnoj, područnoj ili lokalnoj razini) ili tvrtkama u državnom vlasništvu. To se jednako odnosi i na vrijeme kada sam bio općinski načelnik, kao i od trenutka kada sam postao član Vlade RH", istaknuo je ministar Jakovina.

Napomenuo je da je nakon dolaska u vladu društvo TJ-PROM d.o.o. uredno prijavio u imovinsku karticu te je dodao da je prijenos upravljačkih prava u tijeku, što dokazuje da nije ništa skrivao niti je to namjeravao učiniti.

Ministar Jakovina rekao je i da je u skladu sa zakonom upravljačka prava prenio na odvjetnički ured u Slavonskom Brodu, kao što je i napomenuo prilikom popunjavanja imovinske kartice.

"Moj jedini propust je to što nisam povjerenstvu dostavio ugovor o prijenosu upravljačkih prava, za što se ispričavam", napomenuo je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tihomir jakovina, oslo, zoran milanović