Mojbiz

ISTRAŽIVANJE: Za neke nema krize: Menadžeri dobivaju i do 385 puta veće plaće od radnika!

No dok 'vani' postoji odgovornost, kod hrvatskih menadžera je nema ili je zanemariva.

Piše: Vanja Deželić

Europska unija je prije nekoliko dana objavila da se broj nezaposlenih u svim zemljama članicama popeo do brojke od 18 milijuna, što je šokantno. No nije svima toliko loše, menadžeri i dalje primaju enormne cifre iako u opisu njihova posla stoji da su odgovorni za dobro poslavanje firme i da na temelju toga dobivaju bonuse. U stvarnosti to i nije tako.

Neke kompanije uistinu zarađuju znatan novac i ne otpuštaju radnike, ali takve se ne ističu u ovo vrijeme krize kao što se ističu one koje propadaju. Tako u EU imamo situaciju da upravljački kadar zarađuje i do 35 puta više od radnika, a plaće im svake godine rastu dok radnici ostaju bez posla, a oni koji ne ostaju jedva osjete povećanje. Točnije, radnici u odnosu na 2011. godinu imaju povećanje od 2,3 posto dok menadžeri imaju čak 11 posto. U 2010. je povećanje u odnosu na 2009. bilo 33 posto naspram 13, što i nije bilo toliko loše, ali novi val krize i to je okrenuo.

Upravljački kadar je u HŽ-u činilo čak četiri stotine ljudi, a svi su dobivali u prosjeku 25 tisuća kuna plaću. Nije ni to sve, postojalo je još i oko dvije stotine menadžerskih ugovora, ali o njihovim se plaćama može samo nagađati, podaci nisu poznati javnosti

Ipak, EU nije ništa naspram Sjedinjenih Američkih Država gdje upravljački kadar prima i do 385 puta veću plaću od radnika! S dolaskom krize se čak smanjila ta razlika jer je u nekim trenucima unazad 12 godina znala iznositi između 475 i 525 puta! Istovremeno, nezaposlenih je oko deset milijuna i taj broj samo raste.

Hrvatska je ono što nas zapravo najviše zanima, a omjeri su ovdje mnogo manji nego što su vani, ali kod nas u prosjek ulaze državne tvrtke i pokoja privatna. Tako kod nas upravljački kadar prima deset puta više od radnika. Nije to toliko strašno na prvi pogled. No na drugi...

Nezaposlenost je stigla do 347 tisuća, radnici u državnim tvrtkama "lete" s posla, ali upravljački kadar se ne dira ili ima opciju dobiti enormne otpremnine, pravo na plaću šest mjeseci ili jednostavno za nešto nižu plaću raditi na nekoj drugoj poziciji u firmi. I dok se sve te menadžerske plaće skrivaju od javnosti, podaci iz 2009. godine nam govore i zašto je kriza kod nas tako snažna no što je bila.

Upravljački kadar je u HŽ-u činilo čak četiri stotine ljudi, a svi su dobivali u prosjeku 25 tisuća kuna plaću. Nije ni to sve, postojalo je još i oko dvije stotine menadžerskih ugovora, ali o njihovim se plaćama može samo nagađati, podaci nisu poznati javnosti. Sigurno je tek da su veće od 25 tisuća kuna. Dakle, to je šest stotina osoba za upravljanje tvrtkom. Koja je i tu 2009. završila s minusom... U Ini su menadžeri dobivali po 60 tisuća kuna plaće, a barata se i s višim brojkama.

Kod privatnika je rekorder Ivica Mudrinić koji u HT-u ima preko 180 tisuća kuna plaću. Naravno, sve ove brojke su neto iznosi. Iako HT glasi kao privatna tvrtka, primjerenije ju je svrstati među državne jer je i nakon toliko godina nejasno kakav ugovor je potpisan prilikom prodaje telekoma Nijemcima, a uz to imaju i monopol u mnogim područjima, odnosno protekciju države. A i taj je primjer zanimljiv jer je profit HT-a preko milijarde kuna, a najavljuju se novi otkazi radnicima.

Vratimo se za kraj Amerikancima jer su specifični... Odnos je ogroman, ali odgovornost je također ogromna, oni će biti plaćeni za rast profita, ali će i ostati bez dijela plaće ako uspjeh izostane. Naravno, ugovori su im znatno čvršći no oni radnički i uživaju veća prava, ali situacija kao ona u HŽ-u tamo se ne događa, kao ni u Europskoj uniji. Zato je njih kriza i pogodila znatno slabije...

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

posao, menadžer, europska unija