A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-bernardic-102b.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Može li Davor Bernardić bez podrške središnjice SDP-a osvojiti Zagreb? | Politika+
Zagreb

LOKALNE I NACIONALNE KRIŽALJKE: Može li Davor Bernardić bez podrške središnjice SDP-a osvojiti Zagreb?

Bez stranke u Zagrebu može proći eventualno samo Milan Bandić.

Piše: Ilijana Grgić

SDP u gradu Zagrebu, bar što se tiče medijskih napisa, još uvijek  nije načisto tko će biti njihov kandidat kada je u pitanju kandidatura za zagrebačkog gradonačelnika. Imena s kojima se kalkulira, svako malo iskaču sa novinskih naslovnica. Štoviše, mediji su otišli i korak dalje, s konstatacijama da će Bernardić ako treba, i sam protiv volje centrale stranke krenuti u utrku za poziciju prvog čovjeka Zagreba.

PUHOVSKI: Sasvim je jasno da on ne može bez stranke. Ako on to sam ne zna, onda on nema niti političkog znanja, niti razumije politiku. To onda pokazuje da ne razumije  što se događa u politici, a tako i u Zagrebu.

- Moje mišljenje da bez stranke u Zagrebu može proći eventualno samo Milan Bandić, ali ni on nije siguran. Svi drugi nemaju šanse. Što se tiče Bernardića, sasvim je jasno da on ne može bez stranke. Ako on to sam ne zna, onda on nema niti političkog znanja, niti razumije politiku. To onda pokazuje da ne razumije  što se događa u politici, a tako i u Zagrebu, rekao nam je politički analitičar Žarko Puhovski.

Ako bi u Centrali SDP-a odlučili smijeniti Davora Bernardića, prvo bi Predsjedništvo SDP-a moralo raspustiti vodstvo zagrebačke organizacije, onda slijedi imenovanje stranačkog povjerenika za Zagreb, zatim raspisati i provesti izvanredne unutarstranačke izbore za novo vodstvo i novog predsjednika zagrebačkog SDP-a, tek nakon toga oni bi izabrali svog novog kandidata .

- Bernardić može dobiti izbore uz podršku zagrebačke gradske organizacije SDP-a, jer ide na lokalne izbore - nitko ih nikad nije dobio iz centrale, smatra pak PR stručnjak Krešimir  Macan, koji dodaje da ga fascinira da nitko od tih anonimnih izvora u medijima nema hrabrosti izaći imenom i prezimenom i reći što je službeni stav SDP-a, a kamoli Zorana Milanovića.


MACAN: Bernardić može dobiti izbore uz podršku zagrebačke gradske organizacije SDP-a, jer ide na lokalne izbore - nitko ih nikad nije dobio iz centrale,

- To ukazuje na značajne unutarstranačke probleme SDP-a i mislim da u ovom trenutku Milanović ima veći problem od Bernardića. Po meni, Bernardić čini jedino što je u ovom trenutku moguće - dok mu prigovaraju da nema stav, on po prvi put izlazi jasno sa stavom 'ja sam uvjeren da dobivam izbore jer Zagrepčani žele promjenu i u tome imam podršku svoje organizacije koja je spremna dati sve od sebe da se ta promjena za Zagreb dogodi. A ti anonimni izvore, smijeni me ako misliš da treba i nemoj mi vise ovako dobronamjerno pomagati, komentira Macan.

Zanimljivo je da je među svim eventualnim  Bernradićevim protukandidatim, čijim imenima se ovih dana nabacivanju mediji, kandidatura za fotelju zagrebačkog gradonačelnika, ali i samog Milana Bandića doživljena kao 'bauk'.

- Bauk je ja bih rekao predsjednik stranke. Jer na posljednjim stranačkim izborima svi koji su išli protiv predsjednika stranke  svi su marginalizirani ili ih više nema u politici.  Znači, ti kandidati o kojima se govori, očito je da nemaju nalog stranke za tako nešto, smatra Puhovski.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KREŠIMIR MACAN, ŽARKO PUHOVSKI, LOKALNI IZBORI, DAVOR BERNARDIĆ, zagreb, MILAN BANDIĆ