Hrvatska

SUĐENJE: Afera Core media: Manjkas ne zna da je Šelebaj nagrađivao Svilana

Manjkas i Rora od zarade preko svojih tvrtki dobivali po 30 posto, dok je preostalih 40 posto išlo tvrtki producenta Vladimira Šelebaja.

Piše: PolitikaPlus

U nastavku suđenja direktoru Nove TV Siniši Svilanu radi primanja mita u zamjenu za prikazivanje emisija producentske kuće Core Media na Novoj TV, suautor jedne od spornih emisija Miljenko Manjkas rekao je danas kako mu nije poznato da je vlasnik te kuće Vladimir Šelebaj nagrađivao Svilana za uvrštavanje emisija.

Miljenko Manjkas je na zagrebačkom Županijskom sudu ispričao da je njegov suradnik Andrej Rora razgovarao sa Sinišom Svilanom oko ideje za realizaciju emisije "Istrage" i da je Svilan preko Rore dao samoinicijativnu ponudu.

Posvjedočio je da je Svilan od njega samo tražio da bude u projektu kako bi se osigurala bolja gledanost. Svjedok tvrdi također da je Šelebaj o projektima razgovarao s Upravom Nove TV.

"Mislim da je Šelebaj rekao da je dogovorio sve s Upravom i da možemo krenuti u projekt", kazao je Manjkas, koji je zajedno s Rorom osmislio koncept Istrage u čijoj su realizaciji sudjelovali kao podizvođači.

Upitan zašto je izbor pao na Core mediju, rekao je da su poznavali Dijanu Čuljak s HRT-a, da je Vladimir Šelebaj već radio neke projekte za Novu TV i da je mogao premostiti troškove dok ih ne podmiri Nova TV.

Ustvrdio je da s tim izborom Svilan nije imao nikakve veze.

Manjkas je ispričao da su on, Rora i Šelebaj dijelili zaradu pri čemu su Manjkas i Rora od zarade preko svojih tvrtki dobivali po 30 posto, dok je preostalih 40 posto išlo tvrtki producenta Vladimira Šelebaja.

Novinarka Nove TV Tatjana Krajač koja je tri sezone radila u emisiji "U sridu" rekla je da joj Vladimir Šelebaj na ruke isplaćivao honorar u iznosu od 1000 kuna po emisiji.

Ispričala je da ju je u projekt pozvala Ivana Ivančić koja joj je rekla da je sve dogovoreno na razini kuće i objasnila da na emisiji vanjske produkcije rade novinari Nove TV, jer oni poznaju arhivu i sustav.

Krajač je rekla da je Ivančić ponudu za emisiju "U sridu" dobila od Šelebaja, ali ne zna tko je odobrio sudjelovanje u vanjskoj produkciji.

Poznato joj je da se o tome pregovaralo sa Svilanom i još jednom nadređenom osobom.

Svjedokinja Nada Mirković koja je krajem 2006. i početkom 2007. sudjelovala u produkciji emisije "Istinite priče" rekla je da je ona sa Svilanom razgovarala o sadržaju, dok se financijskim dijelom i pregovorima bavio njezin suradnik Nedžad Haznadar. Nije joj poznato da je Svilan tražio od Haznadara neku uslugu. Po emisiji su prvo dobivali 110 tisuća kuna, ali je kasnije taj iznos smanjen, rekla je svjedokinja.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebali svjedočiti Dijana Čuljak i Hloverka Novak Srzić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrej rora, dijana čuljak, Vladimir Šelebaj, siniša svilan, core media