A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/andro-vlahusic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Osuđen dubrovački gradonačelnik: Andro Vlahušić dobio godinu zatvora uvjetno | Politika+
Hrvatska

NEPRAVOMOĆNO: Osuđen dubrovački gradonačelnik: Andro Vlahušić dobio godinu zatvora uvjetno

Pero Vićan dobio deset mjeseci uvjetno, obojici rok kušnje od tri godine.

Piše: PolitikaPlus

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i nezavisni vijećnik Pero Vićan danas su na Županijskom sudu u Splitu osuđeni na uvjetne zatvorske kazne zbog zlouporabe položaja i ovlasti u kupoprodaji nekretnine na otoku Šipanu, te poticanja na to kazneno djelo.

Vlahušić je nepravomoćno osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora s rokom kušnje od tri godine, a Vićan na deset mjeseci uz rok kušnje od tri godine.

Vlahušića je USKOK-ova optužnica teretila za nezakonitu pozajmicu iz gradskog proračuna privatnoj Vićanovoj tvrtki "Dubrovačko primorje", to jest da je kao gradonačelnik u travnju 2010. prekršio gradski statut i da je Vićanu, čija je tvrtka zapala u financijske teškoće, bez odobrenja Gradskog vijeća odobrio pozajmicu od dva milijuna kuna.

Vićana se teretilo da je Vlahušića poticao na zloporabu položaja i ovlasti kako bi grad Dubrovnik od njegove tvrtke "Dubrovačko primorje" kupio nekretninu na Šipanu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dubrovnik, pero vićan, andro vlahušić, korupcija