Tvrtke

LAKŠE OD DRŽAVE: Todorić bez problema prikupio 750 milijuna kuna prodajom dionica Leda

Većinu izdanja upisali su mirovinski fondovi, oko 70 posto svih upisanih dionica

Piše: PolitikaPlus

Ledo je danas objavio da je sa stopostotnom uspješnošću provedeno izdanje novih dionica - u postupku povećanja temeljnog kapitala upisano je i uplaćeno svih 93.750 ponuđenih novih redovnih dionica po cijeni od 8.000 kuna, što je ukupan iznos od 750 milijuna kuna.

Agrokor prikuplja novac: Dionice srbijanskog Frikoma i crnogorskog Leda preći će u portfelj hrvatskog Leda.

Većinu izdanja upisali su mirovinski fondovi, oko 70 posto svih upisanih dionica, a sudjelovali su i ostali institucionalni investitori - osiguravateljske kuće, investicijski fondovi, brokerske kuće, izvijestio je Ledo putem Zagrebačke buzre.

Krajnji rok za izvršenje uplata istekao je danas u 12,00 sati te je utvrđeno da su svi upisnici i izvršili uplatu dionica. Na taj način uplaćeno je 8.000 kuna po svakoj dionici, odnosno ukupan iznos od 750 milijuna kuna, navode iz Leda i ističu da je izdanje dionica provedeno sa 100 postotnom uspješnošću.

Nove dionice nominalne su vrijednosti 380 kuna, pa će se temeljni kapital Leda povećati za 35,6 milijuna kuna, s iznosa od 83,66 milijuna kuna, na iznos od 119,28 milijuna kuna. Temeljni kapital bit će podijeljen na 313.920 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 380 kuna.

Prospekt za uvrštenje novoizdanih dionica na Zagrebačku burzu planira se urudžbirati na odobrenje Hanfi najkasnije do kraja prosinca, a uvrštenje novoizdanih dionica na Burzu uslijedit će nakon što Hanfa odobri prospekt, ističu iz Leda.

Kako je ranije objavljeno, Ledo dokapitalizacijom želi prikupiti sredstva za kupnju Frikoma iz Beograda i Leda Podgorica od Agrokora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

frikom, agrokor, ledo, ivica todorić