Zagreb

KOMENTAR: Macan: Bernardić je razotkrio Milanovićeve autokratske metode upravljanja SDP-om i medijima

'Ovo je korak unazad za političke stranke u Hrvatskoj.'

Piše: Ivan Klarić
'Već tjednima kroz anonimne izvore (najčešće Milanović osobno) putem medija koje kontrolira pokušava zastrašiti Bernardića da odstupi jer nema drugog statutarnog puta da se to provede bez raspuštanja zagrebačkog gradskog odbora. Ne libi se od podvala, puštanja informacija o tome kako mu je zaposlena supruga do otvorenih prijetnji danas da će posao tražiti kod Pavla Kalinića. Sve to jednom saborskom zastupniku SDP-a kojemu je grijeh da je okružen običnim ljudima - čistačicama i ostalim.'

Ono što se danima najavljivalo, a o čemu je PolitikaPlus pisala, jučer se i ostvarilo. Vrh SDP-a na jučerašnjoj je sjednici Predsjedništva za kandidata za gradonačelnika Zagreba predložio aktualnog ministra zdravlja Rajka Ostojića.

 

Tako su u SDP-u potvrdili medijske navode kako su nezadovoljni dosadašnjim kandidatom Davorom Bernardićem. I dok visokopozicionirani članovi SDP-a tvrde kako je ta odluka dobra za Zagreb i Bernardića, sam Bernardić je poručio da nije osoba koja odustaje bez borbe.

 

- Po prirodi nisam čovjek koji odustaje, nisam čovjek kojem je to u biću. Ja sam jednostavo borac, takav sam po prirodi, ali Predsjedništvo SDP-a ima pravo donijeti političku odluku i Gradski odbor HDZ-a će biti sazvan idući tjedan i razmotriti odluku Predsjedništva SDP-a, koje je zauzelo svoj stav, kazao je sinoć Bernardić.

 

- Davor Bernardić je svojim odbijanjem da prihvati nedemokratsku i nestatutarnu odluku Zorana Milanovića u potpunosti razotkrio njegove autokratske metode upravljanja SDP-om i medijima, kaže nam PR stručnjak Krešimir Macan i nastavlja.

 

- Već tjednima kroz anonimne izvore (najčešće Milanović osobno) putem medija koje kontrolira pokušava zastrašiti Bernardića da odstupi jer nema drugog statutarnog puta da se to provede bez raspuštanja zagrebačkog gradskog odbora. Ne libi se od podvala, puštanja informacija o tome kako mu je zaposlena supruga do otvorenih prijetnji danas da će posao tražiti kod Pavla Kalinića. Sve to jednom saborskom zastupniku SDP-a kojemu je grijeh da je okružen običnim ljudima - čistačicama i ostalim, poručuje Macan.

 

- Nedavno je raspustio GO u Puli, suspendirao predsjednika SDP-a u Puli na dvije godine - sve zato što je godinama uspješno vodio Pulu kao predsjednik gradskog vijeća. Priča se ponavlja širom Hrvatske i korak je unazad za političke stranke u Hrvatskoj, jasno će Macan i zaključuje.

 

- I dok se prethodnih godina HDZ prisiljavalo da se uspoređuje sa SDP-om u unutarstranačkoj demokratičnosti, sada je Milanović postigao da se SDP uspoređuje s HDZ-om u unutastranačkoj autokratičnosti. Činjenica da SDP nije predočio anketu o tome kako Ostojić stoji prema Bandiću potvrđuje da tu nema bitne promjene pozicija i da to nije bio uopće razlog za promjenu kandidata, na kraju će naš sugovornik.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rajko ostojić, sdp, zagreb, davor bernardić, ZORAN MILANOVIĆ