A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-bernardic-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Burno u SDP-u: Bernardića vrijeđali, Ostojić poručio da nije sretan zbog situacije u kojoj se našao | Politika+
Zagreb

SDP: Burno u SDP-u: Bernardića vrijeđali, Ostojić poručio da nije sretan zbog situacije u kojoj se našao

Bernardić se ne predaje.

Piše: Ivan Klarić

Sinoćnji sastanak Predsjedništva SDP-a bio je buran, na trenutke na rubu incidenta. Prema informacijama PolitikePlus, Davor Bernardić koji je do jučer bio kandidat te stranke za gradonačelnika Zagreba, na tom je sastanku bio izložen vrlo neugodnim kritikama od strane stranačkih kolega.

 

Suradnici Davora Bernardića, dan poslije burnog sastanka Predsjedništva SDP-a, kazuju nam da je Bernardić iznimno razočaran ponašanjem jednog dijela stranačkih kolega. Razočaran je, kažu, zbog uvreda koje je pretrpio i svega što se događalo na sastanku. No, poručuju, Bernardić ne odustaje.

Kako nam priča naš izvor iz SDP-a, najdalje u kritikama na račun Bernardića otišla je Milanka Opačić, koja je Bernardiću u nekoliko navrata odaslala vrlo ružne i uvredljive izjave. U jednom trenutku mu je, prema našim izvorima, rekla da nema nikakve rezultate i da se okružio čistačicama, nakon čega je mladi SDP-ovac, zbog uvreda i nedoličnog ponašanja, odlučio napustiti dvoranu na Iblerovom, no u tome ga je spriječio predsjednik SDP-a Zoran Milanović koji je prema Bernardiću bio vrlo neugodan.

 

S druge strane, jedan od bliskih suradnika Davora Bernardića kaže nam da u stranci još uvijek nitko nije vidio to istraživanje prema kojem Rajko Ostojić bolje stoji od Davora Bernardića u utrci za gradonačelnika Zagreba.

 

- Premda su nas uvjeravali da ćemo vidjeti rezultate te ankete, to se nije dogodilo. No, postoji jedna anketa koja je naručena od strane SDP-a prije cijele ove kampanje protiv Bernardića i u njoj su Bernardić i Ostojić gotovo pa izjednačeni. Kako onda mogu pričati da Ostojić stoji bolje od Bernardića, pita se naš sugovornik blizak Bernardiću?

 

Suradnici Davora Bernardića, dan poslije burnog sastanka Predsjedništva SDP-a, kazuju nam da je Bernardić iznimno razočaran ponašanjem jednog dijela stranačkih kolega. Razočaran je, kažu, zbog uvreda koje je pretrpio i svega što se događalo na sastanku. No, poručuju, Bernardić ne odustaje.

 

- Pa, on je i sinoć rekao da je borac i da se tako olako ne predaje, ali da poštuje političku odluku vrha stranke. On osobno bio je suzdržan kada se glasovalo o prijedlogu da Rajko Ostojić bude kandidat za gradonačelnika. Koliko je cijela situacija bila mučna, dovoljno govori podatak da je u jednom trenutku Ostojić rekao kako osobno nije sretan u kakvoj se situaciji našao. Izvor blizak Bernardiću tvrdi da je činjenica da Bernardić nije ljut na Rajka, da su oni još uvijek dobri prijatelji.

- Vjerujem da se iza cijele ove priče krije pokušaj Milanovića da jednostavno eliminira dva unutarstranački opasna protivnika, priča nam naš sugovornik iz SDP.

 

No, činjenica je i da je Ostojić, unatoč tome što je kazao da je nesretan zbog situacije u kojoj se našao, prihvatio zahtjev vrha stranke i predsjednika Zorana Milanovića. 

 

Bernardićev blizak suradnik, pak, kaže da Bernardić još uvijek ima punu potporu zagrebačkog SDP-a.

 

- Ta podrška je neupitna. Ostaje za vidjeti kako će oni reagirati na prijedlog Predsjedništva stranke. No, već sada je činjenica da je Ivica Račan za razliku od Zorana Milanovića bio pravi predsjednik stranke i pošten čovjek koji je uvažavao mišljenje svih nas, priča Bernardićev suradnik.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, rajko ostojić, milanka opačić, DAVOR BERNARDIĆ