A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/lijekovi-tablete-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jasminko Herceg: Situacija je alarmantna. Bolnice nam duguju oko 5 milijardi kuna | Politika+
Hrvatska

DUGOVI: Jasminko Herceg: Situacija je alarmantna. Bolnice nam duguju oko 5 milijardi kuna

Mi smo na koljenima, poručuje predsjednik Udruženja trgovine na veliko.

Piše: Ilijana Grgić

Rastu dugovi bolnica prema veledrogerijama, dobavljači su dovedeni u situaciju da im je ugrožena egzistencija, a dolazi u pitanje i opskrba zdravstvenog sustava, upozorio je predsjednik Udruženja trgovine na veliko farmaceutskim proizvodima i ortopedskim pomagalima Jasminko Herceg.

 

- Bolnice duguju veledrogerijama preko 2,5 milijarde kuna, a ljekarnama isto 2,5 milijarde , znači ukupno 5 milijardi. Alarmantna je to situacija ističe Herceg te dodaje kako veledrogerije više ne mogu financirati zdravstveni sustav.

 

Bolnice duguju veledrogerijama preko 2,5 milijarde kuna, a ljekarnama isto 2,5 milijarde , znači ukupno 5 milijardi. Alarmantna je to situacija ističe Herceg te dodaje kako veledrogerije više ne mogu financirati zdravstveni sustav.

-Mi smo na koljenima, ističe Herceg

 

Herceg ističe kako unatoč dosadašnjim nastojanjima te nizu održanih sastanka s ciljem rješavanja dugovanja zdravstvenih ustanova prema dobavljačima lijekova i medicinskih proizvoda i pozitivnom mišljenju ministra financija, s kojim se također razgovaralo, Ministarstvo zdravlja, iako su se sa ministrom Ostojićem sastali najmanje 5 puta,  nije provelo već usuglašene dogovore s veledrogerijama te do danas nije izvršena financijska sanacija starih dugovanja.

 

-Država je ljekarnama u siječnju plaćala sa 180 dana odgodom, a danas je 270, rupa se produbila za dodatnih milijardu kuna, ističe Herceg te dodaje kako se boje najgorega kada su pacijenti  u pitanju, jer iako veledrogerije ne mogu prestati isporučivati lijekove, može se dogoditi da se one nađu u situaciji da jednostavno više same neće moći izvršavati svoje obveze prema dobavljačima.  

 

Iz Ministarstva zdravlja su nam samo kratko poručili kako je sastanak s veledrogerijama dogovoren je za ponedjeljak, 24.12 na sam Badnjak u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bolnica, MEDIKA