Hrvatska

REAGIRANJA : Željko Jovanović odgovara Bozaniću: Crkva se ponaša neodgovorno! Letak vrvi lažima

U letcima se roditelje i vjernike se poziva da u školama izraze svoje neslaganje sa zdravstvenim odgojem Ministarstva znanosti,

Piše: PolitikaPlus

Ministar znanost, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ponovio je kako je zdravstveni odgoj obavezan za sve, te je pozvao Crkvu da se ne miješa u zdravstveni odgoj.-Ponašanje svih koji napadaju zdravstveni odgoj jest neodgovorno, zlonamjerno i neistinito. Letak vrvi lažima koje samo pokazuju da se Crkva ponaša neodgovorno i da se miješa u nešto za što nema pravo. Prema tome, Crkva kroz nastavu vjeronauka može zastupati stavove koje želi, ali kada je riječ o zdravstvenom odgoju u hrvatskim školama, on će se provoditi na temeljima znanosti i struke, a upravo tako je i izrađen, istaknuo je Jovanović.

 

Podsjetimo, tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije potvrdio je u priopćenju da se "sa željom da o važnim informacijama informira što veći broj vjernika letak s informacijama o zdravstvenom odgoju distribuira na više mjesta", a spremni su ga i dostaviti "svima koji su zainteresirani da se prošire te informacije kao što je to već učinjeno u nekim trgovinama i kioscima".

 

U  letcima se  roditelje i vjernike se poziva da u školama izraze svoje neslaganje sa zdravstvenim odgojem Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te da traže mogućnost izbora programa u skladu sa svojim životnim vrijednostima. Sporni su im dijelovi iz predložene literature koji se bave pitanjem masturbacije, pornografije, homoseksualaca, rodne ideologije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ŽELJKO JOVANOVIĆ