A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/orahovica-kio-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Darko Krmpotić pritvoren zbog izvlačenja 21,5 milijuna kuna! | Politika+
Hrvatska

KIO: Darko Krmpotić pritvoren zbog izvlačenja 21,5 milijuna kuna!

Zbog opasnosti da bi tijekom istrage mogao utjecati na svjedoke, sud mu je odredio istražni zatvor.

Piše: PolitikaPlus

Bjelovarsko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv bivšeg direktora propale Keramičke industrije Orahovica (KIO) Darka Krmpotića, tereteći ga da je izvlačenjem novca iz te tvrtke sebi i drugim svojim tvrtkama pribavio najmanje 21,5 milijuna kuna.

Svoj direktorski položaj, prema sumnjama tužiteljstva, zloupotrijebio je i time što je svojoj tvrtki iz Orahovice naložio da njegovoj zagrebačkoj tvrtki plati 2,2 milijuna kuna za troškove savjetovanja koje u stvarnosti nikad nije izvršeno ali je uredno plaćeno

Zbog opasnosti da bi tijekom istrage mogao utjecati na svjedoke, sud mu je odredio istražni zatvor, izvijestilo je Državno odvjetništvo ne navodeći identitet osumnjičenog ni ime njegove bivše tvrtke. Tereti ga se da je od listopada 2006. do srpnja 2010. u Orahovici i Zagrebu tri puta iskoristio svoj direktorski položaj kako bi raznim malverzacijama na štetu tvrtke iz Orahovice pribavio "veliku" korist. U prvom slučaju sredio je da njegova tvrtka plaća njegove privatne kredite vrijedne gotovo 15 milijuna kuna. Sumnjiči ga se i zbog toga što je ugovorom osigurao da ta tvrtka iz Orahovice pozajmi 4,3 milijuna kuna drugoj njegovoj tvrtki sa sjedištem u Zagrebu iako je znao da taj zajam nikada neće biti vraćen.

Svoj direktorski položaj, prema sumnjama tužiteljstva, zloupotrijebio je i time što je svojoj tvrtki iz Orahovice naložio da njegovoj zagrebačkoj tvrtki plati 2,2 milijuna kuna za troškove savjetovanja koje u stvarnosti nikad nije izvršeno ali je uredno plaćeno.

Županijsko državno odvjetništvo tražilo je da se Krmpotiću odredi istražni zatvor zbog opasnost od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke ali je sudac istrage odbio taj prijedlog. Vijeće Županijskog suda u Bjelovaru prihvatilo je pak žalbu odvjetništva i odredilo Krmpotiću istražni zatvor zbog opasnosti da bi utjecajem na svjedoke mogao ometati kazneni postupak.

Krmpotić je u istražnom zatvoru završio prije Božića, a prema pisanju medija to je njegovo drugo uhićenje otkad je u KIO Orahovici pokrenut stečaj. Prvi put pritvoren je s bivšim financijskim direktorom Božom Ivičićem zbog sumnje da su tu tvrtku kupili njezinim novcem.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

orahovica, darko krmpotić, KIO