Hrvatska

OPOVRGAVAJU: Rafinerija u Bosanskom Brodu: Zrak nije zagađen zbog nas!

'S obzirom da je cijelog prosinca, a i danas, rafinerija u tehničkom remontu i postrojenja su izvan funkcije, apsolutno je sigurno da ona nije mogla biti uzročnik zagađenja.'

Piše: PolitikaPlus

Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu demantirala je u petak medijske navode da je utjecala na zagađenje zraka u Slavonskom Brodu tijekom prosinca ističući da je upravo u ovome razdoblju u fazi remonta.

Tvrtka Optima grupa koja je u vlasništvu ruske kompanije Zarubežnjeft priopćila je da se Rafinerija nafte Brod nalazila u 'u tehničkom remontu tijekom cijelog prosinca' te da nije uzročnik zagađenog zraka posebice u vrijeme božićnih blagdana.

"S obzirom da je cijelog prosinca, a i danas, rafinerija u tehničkom remontu i postrojenja su izvan funkcije, apsolutno je sigurno da ona nije mogla biti uzročnik zagađenja", navodi se u priopćenju.

Dio medija u Hrvatskoj objavio je da je u Slavonskome Brodu alarmantno stanje zbog visoke koncentracije benzena u zraku. Ranije ovoga mjeseca je iz Rafinerija nafte Brod priopćeno da su svjesni svoga utjecaja na okoliš te da provode modernizaciju svojih postrojenja koja bi trebala rezultirati smanjivanjem negativnih utjecaja. Do sada je u modernizaciju pogona rafinerije uloženo više od 120 milijuna eura a do kraja 2015. bi ulaganja trebala iznositi 750 milijuna eura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rafinerija, bosanski brod, zagađenje