A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/benedikt-xvi.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Papa na Silvestrovo slavio misu zahvalnicu: Moramo znati zaustaviti se i razmisliti | Politika+
Hrvatska

CRKVA: Papa na Silvestrovo slavio misu zahvalnicu: Moramo znati zaustaviti se i razmisliti

Zatražio od vjerskih čelnika mjesnih Crkava da 'ne ostave očeve i majke' u njihovoj zadaći odgoja djece.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Papa Benedikt XVI slavio je u ponedjeljak, na Silvestrovo, večernju misu zahvalnicu u vatikanskoj bazilici Svetog Petra, pozivajući vjernike da zastanu i razmisle kako bi pronašli "lijek za rane" koje svakodnevica neminovno donosi.

"Moramo znati zaustaviti se i razmisliti. Tako naša duša može pronaći lijek za rane koje svakodnevica neminovno donosi", rekao je u propovijedi.

Benedikt XVI je također izrazio žaljenje zbog "širenja načina života obilježena individualizmom i etičkim relativizmom", što je jedna od tema dragih poglavaru Katoličke crkve.

Sveti Otac je istaknuo "složenost života u velikome gradu kao što je Rim" i "kulturu koja se nerijetko čini ravnodušna prema Bogu", zatraživši od vjerskih čelnika mjesnih Crkava da "ne ostave očeve i majke" u njihovoj zadaći odgoja djece.

Papa je propovijed završio apelom za pomoć "onima koji žive u siromaštvu i na rubu društva, kao i obiteljima u teškoćama, napose onima koje moraju skrbiti za bolesne i invalidne osobe".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

crkva, Benedikt XVI