A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hokej_la_kings.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

NHL: Igrači iznijeli prijedlog za rješavanje lockouta | Politika+
Sport

NHL: Igrači iznijeli prijedlog za rješavanje lockouta

'Trenutačno razmatramo njihov prijedlog. Očekujem da ćemo im sutra ujutro odgovoriti.'

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Predstavnici poslodavaca NHL-a i igrača jučer su opet sjeli za pregovarački stol, prvi put od 13. prosinca, a sindikat je iznio protuprijedlog za rješavanje lockouta.

NHL bi na prijedlog sindikata igrača trebao odgovoriti u utorak i tako možda riješiti problem zbog kojeg je otkazana već polovica sezone.

"Njihov je prijedlog opsežan i bavi se cijelim nizom pitanja koje smo mi ranije iznijeli", izjavio je povjerenik NHL-a Gary Bettman.

"Trenutačno razmatramo njihov prijedlog. Očekujem da ćemo im sutra ujutro odgovoriti." 

Bettman je također potvrdio da je potrebno ostvariti dogovor do 19. siječnja kako bi se mogla odigrati sezona od 48 utakmice.

Predstavnik sindikata igrača Donald Fehr odbio je komentirati pojedinosti prijedloga igrača, kazavši samo da pokriva širok spektar pitanja uključenih u NHL-ov prijedlog.

"Svrha pregovora u ponedjeljak je da odgovorimo na NHL-ov prijedlog i da im postavimo neka pitanja", kazao je Fehr.

Prema zadnjem prijedlogu, predstavnici poslodavaca žele desetogodišnji ugovor i navodno žele produljiti ograničenje na ugovore igrača na šest godina umjesto dosadašnjih pet. Također su spremni prilagoditi godišnju platnu razliku na deset posto od dosadašnjih pet posto i omogućiti otkup za svaku momčad prije početka sezone 2013./14. koji ne bi bio protiv klupskog ograničenja plaća.

NHL je u lockoutu od sredine rujna i liga je otkazala sve utakmice do 14. siječnja, što je više od 50 posto regularne sezone koja je trebala startati u listopadu. Najveći se spor vodi oko raspodjele 3.3 milijarde dolara godišnjih prihoda NHL-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hokej, lockout, nhl