A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/djecji-vrtic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dječji vrtići i pravo na olakšice: Do 18. siječnja dovoljno je ispuniti i predati samo Izjave o prihodima | Politika+
Zagreb

POJAŠNJENJE : Dječji vrtići i pravo na olakšice: Do 18. siječnja dovoljno je ispuniti i predati samo Izjave o prihodima

Do 31. ožujka morate predati sve ostale dokumente.

Piše: Ilijana Grgić
Do 18. siječnja 2013. roditelji su dužni ispuniti priloženu Izjavu koja će poslužiti predškolskoj ustanovi za utvrđivanje akontacijskog iznosa. Do 31. ožujka 2013. potrebno je dostaviti predškolskoj ustanovi svu propisanu dokumentaciju kojom se dokazuju podaci navedeni u Izjavi i na temelju koje će se utvrditi konačni mjesečni iznos sudjelovanja roditelja u cijeni programa.

Što od dokumenata roditelji koje žele ostvariti pravo na olakšice u cijeni dječjih vrtića u Zagrebu treba predati do 18. siječnja, a što do 31. ožujka? Naime, iako je u početku bilo rečeno kako će roditelji naknadno dostaviti samo potvrde iz  Porezne uprave, mnogi roditelji su se požalili kako jednostavno do 18. siječnja  nije moguće skupiti sve ostale dokumente.

 

Stoga su u gradu odlučili kako će 'za prvu ruku ' biti dovoljno ispuniti obrazac Izjave o prihodima zajedničkog kućanstva.

 

- Ta izjava je uvedena naknadno jer nisu roditelji mogli prikupiti svu potrebnu dokumentaciju. I nju je dovoljno ispuniti kako bi se mogla izračunati akontacija i to predate do 18.siječnja. A sve ostale dokumente, od potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka, kao i potvrde poslodavaca o visini plaće ili pak potvrde od banke o uplaćenim ratama kredita, trebaju se dostaviti do 31.ožujka 2013. godine, pojasnila je voditeljica Odjela za predškolski odgoj i naobrazbu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Bosiljka Devernay.

 

Znači da još jednom ponovimo: Do 18. siječnja 2013. roditelji su dužni ispuniti priloženu Izjavu koja će poslužiti predškolskoj ustanovi za utvrđivanje akontacijskog iznosa. Do 31. ožujka 2013. potrebno je dostaviti predškolskoj ustanovi svu propisanu dokumentaciju kojom se dokazuju podaci navedeni u Izjavi i na temelju koje će se utvrditi konačni mjesečni iznos sudjelovanja roditelja u cijeni programa.

 

Uz Izjavu, potrebno je ispuniti i zahtjev za ostvarivanje prava na olakšicu. Inače, svi roditelji potrebne obrasce dobit će u svojim područnim vrtićima.

 

- Svi ostali koji do 31.ožujka ne dostave dokumentaciju, plaćat će 600 kuna, ističe Devernay te dodaje da roditelji koji dohodovnim cenzusom nemaju pravo na olakšice ne moraju ni predavati dokumente, jer će i oni plaćati 600 kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, dječiji vrtić, zagreb