A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/europska-unija-irska-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Irska: Pravodobni ulazak RH je važan zbog vjerodostojnosti EU-a | Politika+
Hrvatska

POTPORA: Irska: Pravodobni ulazak RH je važan zbog vjerodostojnosti EU-a

'Postoji obveza koje je preuzelo Europsko vijeće o ulasku Hrvatske 1. srpnja 2013. godine. Mi to snažno podržavamo.'

Piše: PolitikaPlus

Od goleme je važnosti za vjerodostojnost Europske unije da Hrvatska uđe 1. srpnja ove godine sukladno obvezi koju je preuzelo Europsko vijeće i stoga irsko predsjedništvo očekuje da će se ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora dovršiti na vrijeme, izjavila je u utorak u Dublinu irska ministrica za europske poslove Lucinda Creighton.

Postoji obveza koje je preuzelo Europsko vijeće o ulasku Hrvatske 1. srpnja 2013. godine. Mi to snažno podržavamo jer je to od goleme važnosti za EU i za vjerodostojnost Europskog vijeća

"Postoji obveza koje je preuzelo Europsko vijeće o ulasku Hrvatske 1. srpnja 2013. godine. Mi to snažno podržavamo jer je to od goleme važnosti za EU i za vjerodostojnost Europskog vijeća", izjavila je ministrica Creigthon skupini bruxelleskih dopisnika koji su pozvani u Dublin u povodu preuzimanja rotirajućeg predsjedništva, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da Slovenija ne ratificira na vrijeme hrvatski pristupni ugovor zbog pitanja Ljubljanske banke.

"Ne podcjenjujem važnosti i osjetljivost toga pitanja koje postoji između Slovenije i Hrvatske, ali to je bilateralno pitanje i nije na predsjedništvu da komentira pojedinosti u vezi s tim. Mislim da to nije pitanje u koje bi se predsjedništvo trebalo uključiti i nadam se i očekujem da će ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora biti dovršena na vrijeme", rekla je ministrica Creighton dodajući da je o tom pitanju razgovarala s hrvatskom i slovenskom stranom.

Hrvatski pristupni ugovor do sada je ratificiralo 20 zemalja članica. Postupak ratifikacije započet je u preostalih šest zemalja, jedino u Sloveniji još nije počeo.

Ministrica Creighton već je u prosincu rekla da je pitanje Ljubljanske banke bilateralno pitanje koje ne smije stajati na putu Hrvatske prema članstvu u Europskoj uniji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

irska, eu, europska unija, referendum