A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/prosvjed-ziviz-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Organizira se živi zid kako bi se spriječio gay performans ispred katedrale | Politika+
Hrvatska

KONTRASKUP: Organizira se živi zid kako bi se spriječio gay performans ispred katedrale

'Pozivamo na nenasilan skup, nasilje će samo prikazati kao tobože "ispravnost" njihove tzv. "borbe" za ljudska prava.'

Piše: Vanja Deželić

Zagreb Pride je najavio da će sutra u 15 sati ispred zagrebačke katedrale pripadnici gay populacije izvesti performans 'ljubljenja bližnjeg svog', a sve s ciljem da iskažu protest svime čime ih Crkva "bombardira" posljednjih tjedana. Nije trebalo dugo čekati da se pokrene inicijativa koja će pokušati spriječiti taj performans.

Zbog svega toga vjerojatno neće ni doći do prosvjeda gay aktivista jer teško da bi policija riskirala eventualne sukobe i nemile scene. No kako god bilo, organizira se živi zid za sve "koji žele spriječiti gay fašizam", s početkom u 12 sati ispred katedrale i spriječe izvođenje performansa.

- Pozivamo na nenasilan skup, nasilje će samo prikazati kao tobože "ispravnost" njihove tzv. "borbe" za ljudska prava - ističu organizatori na Facebook stranici "Priznajem! Hrvat sam".

Kako će se sve odvijati tijekom sutrašnjeg dana ostaje za vidjeti, ali činjenica jest da atmosfera nije dugo bila ovako usijana po pitanju svjetonazorskih pogleda na svijet i jedini koji u svemu profitiraju jesu oni koji žele da se o nekim životno krucijalnim problemima trenutno ne priča.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

živi zid, zagreb pride, gay