Hrvatska

REAKCIJA: 'Živi zid': Skup protiv perfomansa Zagreb Pridea nije imao veze s nama

'O čemu se radi? Postoji stranica na FB-u koja se zove ‘Priznajem Hrvat sam‘, na njoj je objavljena fotografija kojom se poziva ljude da živim zidom blokiraju prilaz Zagrebačkoj katedrali, međutim taj prosvjed nema veze s našoj udrugom, već sa administratorima te facebook stranice.'

FOTO: Članovi Udruge 'Živi zid'
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

Iz Građanske udruge 'Živi zid' reagirali su na činjenicu da se u medijima skup protiv perfomansa povezao s njihovom udrugom.

 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

 

Voditelj središnjeg dnevnika HRT-a Zoran Šprajc je 12.1.2013. izjavio da je ‘udruga živi zid dovela 10 puta više žestokih katolika kako bi obranili crkvu od gay fašizma’. Međutim, taj neprijavljeni prosvjed nije imao veze s djelovanjem naše udruge.

 

O čemu se radi? Postoji stranica na FB-u koja se zove ‘Priznajem Hrvat sam‘, na njoj je objavljena fotografija kojom se poziva ljude da živim zidom blokiraju prilaz Zagrebačkoj katedrali, međutim taj  prosvjed nema veze s našoj udrugom, već sa administratorima te facebook stranice. Ta činjenica ipak nije spriječila Šprajca da našu udrugu koja se bavi isključivo deložacijama navede kao organizatora tog bizarnog javnog okupljanja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

skup, zagreb, živi zid, Zagreb pride, prosvjed