Hrvatska

ZGROŽENA: Opačić podnosi kaznene prijave protiv djelatnika centra iz Slavonskog Broda

'Očekujem da se ovo sankcionira i izvanrednim otkazima jer je riječ o grubom kršenju radnih odnosa. Doista ovakva vrsta indolentnih ponašanja jednog dijela djelatnika u Centru mora biti sankcionirana.'

Piše: PolitikaPlus

Inspekcija Ministarstva socijalne politike i mladih utvrdila je niz propusta u radu Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu, zbog čega su protiv dijela zaposlenika podnesene kaznene prijave, prenosi HRT.

Riječ je o dva slučaja teškog zanemarivanja djece, od kojih je jedan prije tjedan dana potresao javnost, jer je od posljedica nemara i nebrige beba preminula.

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić istaknula je kako policija još provodi kriminalističku obradu, stoga očekuje još prijava protiv odgovornih.

Očekujem da se ovo sankcionira i izvanrednim otkazima jer je riječ o grubom kršenju radnih odnosa. Doista ovakva vrsta indolentnih ponašanja jednog dijela djelatnika u Centru mora biti sankcionirana. Ti ljudi ne mogu i dalje voditi brigu o obiteljima ukoliko se ovako ponašaju da ih naprosto nije briga što se događa u pojedinim obiteljima, rekla je Opačić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

smrt djevojčice, slavonski brod, milanka opačić, centar za socijalnu skrb