A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/HOO-natjecaj%20olimpisjek%20igre.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Otvoren natječaj na temu 'Olimpijske igre': Školski sport i olimpijski pokret | Politika+
Hrvatska

NATJEČAJ : Otvoren natječaj na temu 'Olimpijske igre': Školski sport i olimpijski pokret

Unutar svake kategorije dijelit će se po tri nagrade u sportskoj opremi i rekvizitima u protuvrijednosti od pet tisuća kuna za prvo mjesto, četiri tisuće za drugo i tri tisuće kuna za treće mjesto.

Piše: Vanja Deželić

Ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Milan Kolman i predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković potpisali su u sjedištu Hrvatskog olimpijskog odbora Sporazum o suradnji u provedbi natječaja Školski sport i olimpijski pokret na temu 'Olimpijske igre'.

 

Natječaj je otvoren do 31. svibnja ove godine, a svrha suradnje je širenje olimpijskog obrazovanja te popularizacija sporta i njegovih pozitivnih vrijednosti. Na njega se mogu javiti sva školska sportska društva u Hrvatskoj u dvije kategorije - osnovne i srednje škole. Unutar svake kategorije dijelit će se po tri nagrade u sportskoj opremi i rekvizitima u protuvrijednosti od pet tisuća kuna za prvo mjesto, četiri tisuće za drugo i tri tisuće kuna za treće mjesto.

 

Ravnatelj Hrvatske olimpijske akademijeMilan Kolman rekao je da se radi o hvalevrijednoj akciji koja slijedi ideju utemeljitelja modernih olimpijskih igara Pierrea de Coubertina kao i nasljeđe Franje Bučara, popularizatora i pokretača uvođenja mnogih športskih disciplina u Hrvatskoj te osnivača brojnih hrvatskih klubova i strukovnih saveza.

 

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop naglasio je edukacijsku važnost sporta i olimpijskog pokreta i njegova doprinosa u afirmaciji mladih i unaprjeđenju kulture življenja.

 

Partneri žele zajednički pridonijeti odgoju mladeži putem sporta i njegovih pozitivnih vrijednosti, a time istodobno učinkovito boriti protiv nekih negativnih pojava u društvu, a posebice među djecom i mladima, naglasila je koordinatorica natječaja Danira Bilić.

 

Škole koje žele sudjelovati u natječaju nakon prijave će od HOA dobiti edukativni materijal olimpijskog muzeja na temu Olimpijskih igara pomoću kojeg će održati predavanje ili radionicu te školsko sportsko natjecanje. Najbolja školska sportska društva bit će ona koja na najkvalitetniji način provedu jednu ili više aktivnosti i koja uključe što više učenika i nastavnih predmeta u aktivnosti. Odluku o pobjedniku donijet će tročlani ocjenjivački sud.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hoo