A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hrvoje-dokoza-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hrvoje Dokoza: Pratimo što se događa u Bosanskom Brodu i vršimo pritisak! | Politika+
Hrvatska

VIDEO: Hrvoje Dokoza: Pratimo što se događa u Bosanskom Brodu i vršimo pritisak!

'Pratit ćemo što se tamo događa i djelovati na temelju toga.'

Piše: Vanja Deželić

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode još uvijek nije riješilo pitanje problema zagađenja iz rafinerije u Bosanskom Brodu, zbog koje pate građani Slavonskog Broda. Mjesecima je to glavna tema na tom području i često se prozivalo ministra Mihaela Zmajlovića na tu temu.

- Mi u Ministarstvu poduzimamo sve u našoj moći, vršimo sav mogući pritisak. Pratit ćemo što se tamo događa i djelovati na temelju toga - rekao je zamjenik ministra Hrvoje Dokoza.

Mi u Ministarstvu poduzimamo sve u našoj moći, vršimo sav mogući pritisak. Pratit ćemo što se tamo događa i djelovati na temelju toga

Iz Bosanskog Broda su prije nešto više od mjesec dana napomenuli da će rafinerija u remont, odnosno da će se modernizirati i da će se problem riješiti. Također, napominju da nisu krivi za zagađenje.

- Rafinerija je bila u remontu, u drugoj je državi i to je problem, ruke su nam zbog toga pomalo vezane. Ali poduzeli smo sve potrebne korake i sad čekamo što ćemo dalje - naglasio je Dokoza.

Problem u cijeloj priči je postavljanje ministra, koji (pre)često izbjegava ovu temu, a tako je bilo i na predstavljanju programa prema kojem bi Hrvatska trebala izvući iz fondova Europske unije više od milijun eura. Poslao je na to predstavljanje svog zamjenika. Koji ga, naravno, brani.

Nadam se da će stanovnici Slavonskog Broda imati razumijevanja i strpljenja

- Ministar Zmajlović se uključio u rješavanje ovog problema, kao i svi mi, kako bi riješili ovaj problem na zadovoljstvo sviju. Nadam se da će stanovnici Slavonskog Broda imati razumijevanja i strpljenja, radimo u njihovom interesu i shvaćamo njihove probleme - napominje Dokoza.

Zagađenje se jest smanjilo, nije kritično kao kad se ovaj problem pojavio u mjeri u kojoj se pojavio, no nije lako živjeti kad treba strepiti konstantno hoće li iz susjedstva stići val opasan po život.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slavonski brod, europska unija, okoliš, hrvoje dokoza