Hrvatska

REAKCIJA: Barbara Buršić Jakovljević: Grdić nije plaćao najamninu i struju

Reakcija vlasnice stana na našu priču o izbacivanju podstanara iz stana u Puli.

FOTO: Ilustracija
Piše: Ivan Hrstić

Nakon što smo prošli tjedan objavili tekst u kojem Puljanin Branislav Grdić tvrdi da je žrtva neosnovanog postupanja policija prilikom čega je zajedno s djevojkom doslovno izbačen iz podstanarskog stana, u redakciju PolitikePlus javila se vlasnica stana Barbara Buršić Jakovljević koja tvrdi da je sve izrečeno od strane Grdića neistina.

 

>> Uz pomoć policije izbačeni iz stana, nisu im dali niti uzeti dokumente?!?


Da, podsjetimo, Grdić je u razgovoru za naš portal potvrdio da je usred sudskog postupka s vlasnicom stana jer ona tvrdi kako nije plaćao najamninu i režije odnosno struju. On nam je rekao da ima pisane dokaze da je sve redovito plaćao. Nekoliko dana prije Božića, 21. prosinca prošle godine, Grdić i njegova djevojka izbačeni su iz stana, prilikom čega, zbog zabrane policije, nisu mogli do osnovnih stvari poput dokumenata i novca i zbog toga su, da nije bilo pomoći prijatelja i Crkve, skoro morali spavati vani. Grbić je tvrdio kako je postupanje policije i više nego sporno i neutemeljeno.

Iz PU Istarske, točnije njihovog odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću, tada su na naš upit zašto je policija intervenirala i da li je bilo prekoračenja ovlasti, odgovorili.

 

Nije platio otprlike 4 najamnine u iznosu od 1800 kuna na mjesec. Možda i više. Iza njega su ostali i neplaćeni računi za struju. Sve što vam je on rekao nije točno, kazala nam je Barbara Buršić Jakovljević.

- U svezi vašeg upita obavještavamo vas da su policijski službenici 21. prosinca 2012. godine upućeni na intervenciju u Zoranićevu ulicu u Puli po dojavi vlasnice stana o problemima s podstanarima. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da vlasnici i podstanari vode spor u svezi posjeda stana, te je o događaju izvješteno nadležno državno odvjetništvo koje je stava da u navedenom događaju nema elemenata kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, kažu u policiji i dodaju.

- Za sad nije utvrđeno da su  policijski službenici  primijenili sredstva prisile prema predmetnom, no nastavlja se utvrđivanje da li je prilikom policijskog postupanja došlo do nepravilnosti, poručili su iz PU Istarske.

U razgovoru za PolitikuPlus, vlasnica stana Barbara Buršić Jakovljević tvrdi da su iza Branislava Grdića ostali samo dugovi.

- Nije platio otprlike 4 najamnine u iznosu od 1800 kuna na mjesec. Možda i više. Iza njega su ostali i neplaćeni računi za struju. Sve što vam je on rekao nije točno, kazala nam je Barbara Buršić Jakovljević.

Na naše pitanje zašto je i na temelju čijeg poziva intervenirala policija te da li je u redu da su Branislav Grdić i njegova djevojka ostali bez dokumenata, vlasnica stana odgovara.

-
Mi smo tu večer pokucali gđi Nadi na vrata, i ona je otvorila, na što smo je uhvatili za ruku i izveli van stana (nije bilo nikakve sile - imamo svjedoka). Muž je promijenio bravu i zaključali smo se u stan. Tada sam ja zvala policiju, i vrlo su brzo došli. Dokumenti su se Grdiću nudili da ih uzme (čak i sve stvari) što je on odbio, budući nismo htjeli da uđe u stan, već je naš prijedlog bio da kaže gdje su dokumenti i da će ih policajac potražiti i dati mu ih, viđe puta mu se isto nudilo, ali on je više puta odbio, isto je sve zapisano u policijskom zapisniku, kazala nam je Barbara Buršić Jakovljević, kasnije zahtijevajući da ne navodimo dio u kojem govori da su podstanarku +bez prisile' izveli van. U eventualnoj tužbi protiv njih, koju je najavio Branislav Grdić, to bi mogao biti važan element. Premda su oni vlasnici stana, nemaju pravo na taj način izbaciti podstanara s kojim imaju valjan ugovor.


Također, iz preslika tužbe koji nam je dostavila, jasno se da zaključiti da je, prema njenim vlastitim navodima, stan mu otkazala u trenutku kad je dva tjedna kasnio s jednom, a ne više stanarina, te da je tužbu napisala u trenutku kad je dospijevala još jedna stanarina.

Očito je da u ovoj priči dvije strane imaju potpuno različite priče i da se do sudske presude postupka koji je još uvijek u tijeku, puna istina neće tako lako saznati. No, svakako ostaje upitno zašto je i na temelju čije  odluke (sud još nije bio rekao svoje) policija postupala i Branimira Grdića zajedno s njegovom djevojkom brutalno izbacila na ulicu bez dokumenata i novca.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branislav grdić, policija, stan, pula