Sport

AUSTRALIAN OPEN : Prvi grand slam sezone završio za Marina Čilića i Ivana Dodiga

U trećem kolu poraženi su od Talijana Andreasa Seppija i Francuza Richarda Gasqueta.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig završili su svoj nastup na prvom grand slamu sezone Australian Openu nakon što su u trećem kolu poraženi od Talijana Andreasa Seppija i Francuza Richarda Gasqueta.

 

Čilić je nakon nešto više od tri sata igre izgubio 6 -7(2), 6-3, 2-6, 6-4, 6-2 od Talijana Seppija, 23. tenisača svijeta. U statistički izjednačenom meču u kojem je Talijan na kraju ipak za nijansu bio bolji, Čilić je imao 13 aseva i 75 posto realizacije poena na prvom servisu, dok je Talijan napravio šest aseva i imao 71 posto realizacije poena na prvom servisu.

 

Naš je tenisač napravio sedam breakova od 19 koliko je imao priliku, a Seppiju je uspjelo uzeti Čiliću servis u devet navrata. Čilić je napravio 67 neprisiljenih pogrešaka, a talijanski tenisač 66. Također, naš je tenisač usvojio ukupno 146 poena, dok je Seppi osvojio 152. Ovo je bio njhov deveti susret i četvrta pobjeda za Talijana.

 

Ivan Dodig također nije imao sreće protiv desetog tenisača svijeta Francuza Richarda Gasqueta koji ga je pobijedio 4-6, 6-3, 7-6(2), 6-0 nakon dva sata i 25 minuta igre.

 

Naš je tenisač realizirao devet aseva i 67 posto poena na prvi servis, dok je Gasquet imao deset aseva i čak 87 posto realizacije poena na prvom servisu. Dodig je napravio i 47 neprisiljenih pogrešaka, a Francuz 28. Također, Dodig je suparniku samo dva puta uzeo servis dok je Gasquet njemu pet puta.

 

Ovo je bio njihov prvi međusobni susret.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan dodik, marin čilić, tenis